Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacie připravila novou limitovanou edici Dusteru. Co provedení Extreme nabídne?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Omlazená Dacia Duster druhé generace se představuje v nové limitované edici Extreme. Speciální verze nabídne designová vylepšení a bohatou výbavu.

Při pohledu na exteriér zajmou zejména oranžové detaily na masce chladiče, zrcátkách, střešních nosičích či na zádi a také černá, 17palcová hliníková kola. Zákazníci budou moci vybírat mezi šesti odstíny laku: bílé Glacier White, černé Pearl Black, šedé Comet Grey, modré Iron Blue, oranžové Arizona Orange a šedé Urban Grey. Vůz v posledně jmenované barvě si můžete prohlédnout v galerii. Tento lak je mimochodem exkluzivně určen pro edici Extreme.

Oranžové akcenty nalezneme také v kabině, která zájemce láká především na specifická sedadla a bohatou výbavu. Ta vychází z vrcholného provedení Prestige a nabízí například infotainment s 8palcovou obrazovkou, navigací, WiFi a podporou Apple CarPlay a Android Auto, dále automatickou klimatizaci, tempomat nebo dva USB porty.

Dacia zatím neprozradila, pro jaké motorizace bude edice Extreme k dispozici, dá se však předpokládat, že bude určena pro vozy s vrcholnými jednotkami. V takovém případě se bavíme o dieselu 1.5 dCi o výkonu 84 kW a zážehové jednotce 1.3 TCe o výkonu 110 kW. Na prvních fotkách limitované edice si můžeme všimnou také voliče samočinné převodovky, automat je přitom k mání jen k motoru 1.3 TCe. 

Duster Extreme by se měl začít prodávat v příštím roce, dostupnost u nás, počet kusů, ani ceny zatím neznáme. Rumunské SUV se 110kW třináctistovkou však začíná na částce 513.900 Kč, 1.5 dCi startuje v nejvyšší výbavě Prestige na 457.900 Kč. Limitka bude jistě o něco dražší.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme