Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF Trucks dodá 500 vozidel XF pro Girteka Logistics

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Přední evropská dopravní společnost Girteka Logistics si objednala 500 vozidel DAF XF pro mezinárodní přepravu.

Společnost DAF Trucks pro Girteka Logistics připraví vozidla modelové řady XF v provedení s prostornými a komfortními kabinami Space Cab a Super Space Cab.

Všechna vozidla budou poháněna 12,9litrovým motorem PACCAR MX-13 s nejvyšším výkonem 365 kW (480 k) a točivým momentem 2500 N.m, spolupracujícím s novou automatizovanou převodovkou TraXon.

Vozidla budou vybavena moderními asistenčními prvky, jako je prediktivní tempomat, prediktivní řazení, výstraha při opuštění jízdního pruhu, systém nouzového brzdění AEBS a výstraha před hrozící kolizí.

Hodnocení jízdního stylu řidiče DAF DPA pomůže řidičům dosahovat maximální efektivity provozu. Pokročilá funkce Eco Roll společnosti DAF zase přispěje k dosažení nižší spotřeby paliva.

Většina z pěti stovek nových vozidel DAF XF bude předáno do provozu v období mezi červencem a říjnem 2018. Aby si společnost Girteka Logistics zajistila maximální provozuschopnost vozidel a jejich minimální prostoje, rozhodla se pro servisní interval 200.000 kilometrů.

Od svého založení v polovině devadesátých let se Girteka Logistics – se sídlem v litevském Vilniusu – rozvinula v přední evropskou přepravní společnost. Specializuje se na přepravu typu FTL (Full Truck Load).

Moderní vozový park společnosti Girteka Logistics tvoří více než 4400 nákladních vozidel a 4700 návěsů. Společnost Girteka Logistics zaměstnává více než 9000 proškolených řidičů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)