Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF vyrobil již 100.000 vozidel CF a XF nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost DAF Trucks dosáhla významného milníku v historii, když vyrobila již 100.000 těžkých nákladních vozidel modelových řad CF a XF v jejich nejnovější generaci, kterou uvedla teprve v roce 2017.

Společnost DAF Trucks představila nové generace modelových řad CF a XF s důkladně přepracovanými pohonnými jednotkami i podvozky, optimalizovanou aerodynamikou a novými interiéry na jaře roku 2017 a jejich výrobu spustila v červenci stejného roku.

Na konci srpna roku 2019 společnost DAF Trucks oficiálně ohlásila, že vyrobila již 100.000 vozidel modelových řad CF a XF. Zároveň uvedla, že nikdy ve své historii nebylo tak rychle dosaženo takové počtu vyrobených a zákazníkům předaných vozidel v rámci jedné generace.

Výroba těžkých nákladních vozidel modelových řad CF a XF v současnosti probíhá u DAF Trucks v Eindhovenu a u Leyland Trucks ve Velké Británii. Jubilejním stotisícím vozidlem se stal DAF XF 450 4x2 FT Super Space Cab, který byl slavnostně předán do služeb belgické společnosti Gheys, v jejímž vozovém parku je v současnosti 80 vozidel značky DAF.  

Vozidla aktuální generace modelových řad CF a XF jsou vybavena zcela novými pohonnými soustavami a vysoce účinnými převodovkami a zadními nápravami. Spolu s novými, kompaktními systémy úpravy emisí, softwarem a optimalizací aerodynamiky přinesly tyto inovace další úsporu paliva a snížení emisí CO2 o působivých 7 %.

Přednosti a schopnosti nové generace modelových řad CF a XF byly oceněny řadou národních i mezinárodních titulů, z nichž ten nejprestižnější představuje ocenění International Truck of the Year 2018, které jim bylo uděleno během veletrhu Solutrans v listopadu roku 2017.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme