Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler v dubnu prodal rekordní počet vozů Mercedes

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Německý automobilový koncern Daimler v dubnu meziročně zvýšil prodej svých luxusních automobilů Mercedes-Benz o 12 procent na rekordních 116.566 vozů.

K nárůstu o 12 procent pomohla hlavně vysoká poptávka v Evropě a v Asii. Od začátku roku tak prodej vzrostl o šest procent na 441.464 vozů. Celkový prodej osobních automobilů Daimleru, který zahrnuje i značky AMG, Smart a Maybach, se v dubnu zvýšil o deset procent na 125.306 vozů. V samotné Evropě prodej navzdory negativním důsledkům dluhové krize stoupl dokonce o 12 procent.

Automobilka zaznamenala výrazný nárůst prodeje v Turecku. K růstu však podle agentury DPA přispěly i některé velké západoevropské trhy, například Francie, Velká Británie a Belgie. Prodej v Evropě podle automobilky podpořilo uvedení nových modelů na trh.

Firma zaznamenala také oživení poptávky v Číně, kde se prodej v dubnu zvýšil o 11 procent, ačkoli od začátku roku klesl o téměř sedm procent. Daimler na největším automobilovém trhu světa nadále zaostává za domácími konkurenty Audi a BMW. Daimler minulý měsíc oznámil, že jeho provozní zisk v prvním čtvrtletí klesl o více než polovinu na 917 milionů eur (23,5 miliardy Kč). Firma rovněž varovala, že v celém letošním roce její provozní zisk zřejmě bude nižší než loni.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Magister
7. 5. 2013 10:22
MB
Ani se nedivím vzhledem k té záplavě krásných aut, co nabízí...