Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další facelift u BMW: X6 M (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Modernizované BMW X6 M pro rok 2012 se od předchozího provedení liší opravdu jen v detailech.

Automobilka BMW zveřejnila první fotografie modernizované X6 M pro rok 2012. Vrcholná verze tohoto SAV tak následuje faceliftované provedení standardního modelu. Provedené změny se však hledají velice obtížně, tiskové oddělení BMW navíc zveřejněné fotografie zatím nedoplnilo doprovodným textem.

Změny na karoserii se omezily pouze na decentně upravenou masku chladiče a pozměněné hlavní světlomety, které jsou vybaveny diodami pro tlumené a dálkové svícení. Znalci si povšimnou i diodových svítilen na zádi auta.

Také uvnitř jsou změny neviditelné. BMW možná upozorní na některé nevýznamné změny, zákazníci se pak zřejmě dočkají nových možnosti obložení palubní desky a většího výběru koženého čalounění.

Pod kapotou X6 M zůstává přeplňovaný 4,4litrový vidlicový osmiválec s označením M TwinPower Turbo, který je i nadále naladěn na 408 kW při 6000 min-1, točivý moment vrcholí hodnotou 680 Nm v 1500-5650 min-1. Zážehový agregát je kombinován se šestistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol xDrive.

X6 M zrychlí z 0-100 km/h za 4,7 sekund, maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Při zakoupení balíčku M Driver’s je omezovač deaktivován a X6 M může uhánět až rychlostí 275 km/h.

Faceliftovaná standardní X6 pro letošní rok dostala upravený přední nárazník s novými rámečky okolo mlhových světel a příplatkové adaptivní hlavní světlomety z LED. Hlavní změnou je pak rozšíření nabídky motorů o vznětový řadový šestiválec se třemi turbodmychadly a vstřikováním common-rail. Třílitrový agregát, který bude prodáván s označením M50d, poskytuje výkon 280 kW (381 k) a točivý moment 740 Nm.

David Bureš
Diskuze (0)