Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další generace Hyundai Sonaty přijde v roce 2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor plánuje přijít s novou verzí svého vlajkového modelu Sonata v roce 2014, tedy více než čtyři roky po poslední obměně.

Plány ohledně příští generace Sonaty řekl agentuře Reuters generální ředitel společnosti Kim Čchung-ho. V letošním roce Hyundai uvede na světový trh jen jednu novinku - novou verzi sportovně užitkového vozu Santa Fe.

Poslední verzi Sonaty uvedl Hyundai na domácí trh v září 2009 a počátkem roku 2010 v USA. Na americkém trhu je to nejprodávanější model, který firmě loni pomohl dosáhnout rekordních prodejů a výrazně zvýšit podíl na trhu.

Na domácím trhu se Hyundai začíná dostávat pod tlak zahraniční konkurence a největším vyzyvatelem Sonaty je model Camry od japonské Toyoty. Podíl dovezených aut na prodeji nových vozů na jihokorejském trhu se v lednu dostal poprvé nad deset procent. Toyota chce zvýšit prodej svých vozů v Koreji tento rok o 160 procent na 13.000.

Hyundai dnes začíná přijímat objednávky na novou verzi modelu Santa Fe. Tu firma uvede na trh příští měsíc pod jménem ix45. Hyundai a sesterská Kia společně tvoří pátého největšího producenta automobilů na světě. Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
22. 3. 2012 22:24
Vlajková loď?
Sonata je možná klíčový model. Ale jako vlajková loď se většinou označuje nejvyšší model, což je EQUUS.