Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další GR modely teď nečekejte, naznačil šéfinženýr Toyoty GR86

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Toyota nás v nedávné minulosti zásobila několika zábavnými modely s označením GR, v blízké budoucnosti se však jejich nabídka nejspíš nerozroste.

Toyota měla poměrně dlouhou dobu renomé výrobce kvalitních a spolehlivých aut, která jsou však trochu nudná. Změna přišla s modelem 86, po kterém následovala Supra a nadupaný Yaris. Dnes je na evropském trhu druhá generace modelu GR86, kterou doplňuje GR Supra a GR Yaris. Na vybraných trzích pak Toyota nabízí i GR Corollu s technikou Yarisu.

Všechny jmenované modely přitom nabízí fantastické zážitky za volantem, které uspokojí poměrně širokou paletu sportovně zaměřených řidičů. Jak ovšem v rozhovoru pro australský magazín Drive naznačil Yasunori Suezawa, šéfinženýr modelu GR86, další přírůstky modelů do rodiny GR se prý neplánují. Na některých trzích se přitom očekával příchod i sportovního sedanu GR Camry.

Ovšem zatímco paleta čistokrevných modelů GR by měla být konečná, tedy přinejmenším prozatím, do budoucna by se měla rozšířit nabídka lehce sportovních modelů ve verzi GR Sport, které dostávají upravený podvozek a designové doplňky. Objevují se navíc spekulace, zda Suezawa mluvil pouze o modelech stávajících, ze kterých se už žádný nedočká verze GR, nebo i modelech budoucích.

Video se připravuje ...

Podle některých spekulací totiž existuje šance, že by se v čistokrevně sportovní verzi GR mohl objevit jak nedávno představený model Toyota Crown, tak i čistě elektrický model bZ4X. Přinejmenším se prý o GR verzích těchto modelů nyní diskutuje v automobilce, jak naznačují kolegové z Motor1.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 10. 2022 21:15
Re: Nestíhají vyrábět ty současné
Nechce se jim zvysovat produkci. Toyota je velka automobilka a kdyz chce, vyrobi cehokoliv jakekoliv mnozstvi. Ale kdyz se nechce, tak se nechce.
7. 10. 2022 09:34
Opravte si:
“desénové doplňky@.
7. 10. 2022 09:22
Nestíhají vyrábět ty současné
Tak těžko přibudou současně další.