Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další průšvih Tesly. Modelu 3 upadl při couvání volant

Jan Zajíc
Diskuze (64)

Že Tesla mívá problémy s kvalitou výroby, je poměrně známá věc. Pověst americké automobilky jistě nevylepší příhoda, která se stala jednomu majiteli Modelu 3 v Anglii.

Jistý Jason Tuatara z města Blackpool se na sociálních sítích pochlubil zvláštní událostí, která ho prý dost vyděsila. Když se snažil s Teslou zacouvat ke svému domu, najednou mu zůstal volant v ruce. Prostě upadl a s palubní deskou ho držely jen kabely.

Tuatara se pochopitelně obrátil na dealera, u něhož si model 3 koupil. Toho údajně netradiční závada překvapila, elektromobil však velice rychle stáhl do servisu. Zástupce byl u Tuatary do 90 minut od ohlášení, zákazníkovi navíc jako náhradní vozidlo poskytl rok starý Jaguar.

Další den byl Model 3 zpátky, samozřejmě opravený. A v čem byl tedy problém? Ve výrobě se zapomnělo na šroub, který volant drží na svém místě. Podle majitele zvláštní nedopatření bude předmětem dalšího vyšetřování - aby se podobná věc nestala někomu jinému.

Tuatara také tvrdí, že porucha otřásla jeho důvěrou ve značku Tesla. Vůz přitom vlastní teprve od 20. března a stihl v něm najezdit zhruba 550 kilometrů. Ostatně i samotná koupě prý stála za to. Model 3 si objednal už v září s tím, že k dodání dojde hned další měsíc. Nakonec se tak tedy stalo až v březnu.

Tesla má (nejen) s Modelem 3 poměrně časté potíže, majitelé si stěžují například na chybějící šrouby, nekvalitní lak, nelícující díly karoserie nebo zamlžující se světlomety. Jeden zákazník dokonce tvrdí, že mu během jízdy v dešti spadl nárazník.

Jan Zajíc
Diskuze (64)

Doporučujeme

12. 5. 2020 22:09
Re: Stát se to může i jiným automobilkám
Nikdy u techniky neříkejte nikdy... https://www.sport.cz/…l-i-bez-nej.html :D
12. 5. 2020 16:15
Re: Stát se to může i jiným automobilkám
Ty si myslíš, že nikdy žádnému autu neupadlo kolo, něco z brzd a nebo volant?
12. 5. 2020 16:13
Re: Nepřekvapuje
Naleštěná bída je spíš většina stávajících aut. Sice malé spáry a hezké plasty, ale podvozek to nejjednodušší co jde. V tomhle má Tesla jasně navrch.

Jakou specifikací si jel? Říkat o autě se zrychlením kolem 4s, že tě skoro nic nezaujalo je zajímavé.

PS: X se dělá už šestým rokem.
12. 5. 2020 16:05
Re: Kvalita
To že jsi to tu nečetl znamená, že se to nestalo?
12. 5. 2020 15:42
Re: Stát se to může i jiným automobilkám
Jedna vec je upadnuty volant a jina vec je retardovany zamestnanec servisu, ktery nevyvazi kola. Kola se vyvazuji vzdy nez se nasadi na auto. Musi se prevazit ikdyz chvili lezi ladem (treba zimaky pres leto).
Vymlouvat se muzou jak chteji, ale velmi dobre to vedeli.

Navic tohle neni stejny problem jako upadnuty volant. Auto stale lze ovladat a zastavit.