Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz Prombron Black Dragon: Lotyšský off-road pro čínské miliardáře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Dartz představuje nejnovější limitovanou edici extrémního stroje Prombron.

Dartz Prombron je stále evolucí ruského Kombatu T-98, jehož kořeny sahají do konce devadesátých let dvacátého století. Samotná automobilka se pak tváří jako nástupce jedné z prvních ruských automobilek, jejíž vozy nesly jméno Russobalt.

Pancéřovaný off-road Prombron je v provedení Black Dragon oproti standardní verzi prodloužen o 600 mm. K zajímavým řešením použitým na karoserii tohoto výstředního stroje patří konfigurace dveří 3 + 1, kdy jsou zadní boční dveře na pravé straně rozděleny na dvě křídla.

Stejně jako u všech předchozích speciálních vydání i u tohoto jsou v interiéru samozřejmostí luxusní materiály. Nechybí stříbro, zlato, diamanty a rubíny. K dotvoření maximálně luxusní atmosféry na palubě přispívají elektrochromatická okna, satelitní televize, LCD monitor s úhlopříčkou 42 palců a WiFi.

Zatímco na exteriér a interiér jsou použity v hojném množství exkluzivní materiály, tak technika ukrytá pod extrémně hranatou karoserií pochází od koncernu General Motors. Zákazníci mohou volit mezi benzinovými a naftovými osmiválci a převodovkami používanými ve velkých pick-upech značek Chevrolet a GMC.

Dartz Prombron Black Dragon má vzniknout v sérii 12 vozů. Ty jsou všechny určeny výhradně pro čínský trh na oslavu roku draka. Cena jednoho vozu se má s výše zmíněnou výbavou pohybovat okolo 7 milionů amerických dolarů (zhruba 131 milionů Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
28. 2. 2012 09:39
Re: idealne auto na nase cesty
na nase cesty me teda obtlousta hromada pancire jako idelani neprijde >:D leda zeby na ceskych a slovenskych "silnicich" nejak vyrazne radily bandyti a bylo potreba se prednima chranit >:D
27. 2. 2012 23:21
Cena
Ta částka je uvedena správně? Vždyť za stejnou cenu jde pořídit Pandur prakticky v plné polní i s českou "přirážkou" >:-[]
27. 2. 2012 22:49
horor
pane božem to je příšernej kýč, to se snad dá srovnat jenom s Hummerem H1 a RR Phantomem!!
27. 2. 2012 22:35
Re: idealne auto na nase cesty
Do zrkadla si sa zabudol pozrieť, či nie si tiež nejaký pošukaný... :-!
27. 2. 2012 22:34
Re: idealne auto na nase cesty
se nam pekne vybarvujes >:D tak tebe stve ze nemas na to vytlacit s tou KIA sragorou nejaky BMW z cesty. Ach ty komplexy to je hrozny vid. A jestli si myslis ze v BMW jezdi jen plesati lide >:D pak mas asi dalsi problem....

(sorry ja proste korejce neuznavam po vlastnich zkusenostech, a je pravda ze BMW bych se z cesty s autem z korei taky nesnazil vytlacit)