Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DeLorean zveřejnil novou ukázku připravovaného elektromobilu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Premiéra elektrického sportovního vozu, odkazujícího na ikonu DMC-12, proběhne 18. srpna.

Společnost DeLorean zveřejnila další snímek svého elektrického sportovního modelu, který by měl odkazovat na ikonický osmdesátkový DMC-12. Snímek byl poprvé zveřejněn již prvního dubna, tedy ho však automobilka úmyslně rozmazala. Nyní si však konečně můžeme první ukázku prohlédnout v plné kvalitě.

Snímek zachycuje levou zadní třetinu vozu, přičemž nejvýraznějším prvkem jsou tenké zadní svítilny. Jejich hlavní linka částečně zasahuje do zadních blatníků a pravděpodobně bude propojovat pravou a levou stranu napříč zadním nárazníkem. Hlavní sekce svítilen je pak tvořena třemi LED pruhy.

Zajímavým prvkem je také pojetí střechy a zadního blatníku. Zatímco původní DeLorean sázel na hrany a ostře řezané linky, nový model DeLorean sází spíše na oblouky a plynulé linie. I novinka si ovšem ponechává žaluzie na zadním skle.

Zatím není zřejmé, zda nás automobilka láká pouze na koncept, nebo již produkční model. Víme však, že premiéra proběhne 18. srpna během známé kalifornské akce Pebble Beach Concours d’Elegance. Zde bude také odhaleno jméno připravované novinky.

Připomeňme, že za designem nového modelu DeLorean by měla stát společnost Italdesign. Jedna z předešlých ukázek navíc poodhalila, že i nový DeLorean dostane takzvané racčí dveře, které se vyklápí vzhůru.

Z minulosti také víme, že nový model bude čistě elektrický, parametry jeho pohonného systému ale zatím neznáme. Sluší se však připomenout, že 2,85litrový motor V6 pod kapotou původního DeLorean DMC-12 (jehož nerezová karoserie nebyla z nejlehčích), patřil mezi největší slabiny modelu, který nakonec nejvíc proslavil až film Návrat do budoucnosti z roku 1985.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme