Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italdesign láká na nový DeLorean. Premiéra bude zřejmě ještě letos

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Slavná italská společnost Italdesign-Giugiaro zveřejnila zajímavé video. V krátkém spotu poodhaluje nový DeLorean.

DeLorean DMC-12 patří mezi nejznámější auta všech dob - přestože po obchodní stránce úspěch nezaznamenal, vůz se vyráběl jen v letech 1981 a 1982. A sportovnímu vzhledu navíc neodpovídala technika, za sedadly umístěný šestiválec o objemu 2,8 litru v americké specifikaci poskytoval maximální výkon pouhých 97 kW. Často se uvádí, že s manuální převodovkou vůz zrychloval z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) za 9,5 sekundy, s třístupňovým automatem dokonce za 10,5 sekundy.

Jenže tu jsou jiné důvody, proč se z DMC-12 stal kult. Auto si zahrálo v úspěšné filmové trilogii Návrat do budoucnosti a dodnes také fascinuje svým vzhledem. Nízké kupé se vzhůru výklopnými dveřmi a karoserií, která místo klasického laku ukazovala nerezovou ocel, má jednoduše něco do sebe.

A jak to vypadá, brzy bychom se mohli dočkat nástupce, který na původní obdivovaný design naváže. "Revival" chystá společnost DeLorean Motors Reimagined ve spolupráci s renomovaným italským studiem Italdesign-Giugiaro, které ostatně navrhlo už design originálního vozu. Za vzhledem DMC-12 totiž stojí přímo Giorgetto Giugiaro.

Právě Italdesign čerstvě na svém YouTube kanále zveřejnil krátké video, v němž na příjezd nového DeLoreanu láká. Temná upoutávka odhaluje vzhůru výklopné dveře a nabízí skromný pohled na některé základní tvary a snad i světelný podpis předních svítilen.

Obě společnosti bohužel zatím šetří informacemi, zdá se však, že nový DeLorean nabídne elektrický pohon a že se světu představí ještě v letošním roce.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

14. 2. 2022 23:30
Giorgetto Giugiaro
Giorgetto Giugiaro s tímto již nemá vůbec nic společného (posledních 10 % společnosti prodal VW už před lety).
A ... "světelný podpis přídních svítilen" - z toho jsem tak trochu v přístavu, snad, že to mám celé tak nějak "na zádi". :-)