Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designér Daniel Arsham se znovu spojil s Porsche: Vznikla novodobá 928

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Známý americký umělec ve spolupráci s Porsche vytvořil další skvělé dílo, tentokrát z modelu 928.

Koncept s názvem Porsche NEBULA 928 je momentálně vystaven na stánku Porsche X při příležitosti festivalu SXSW v americkém Austinu. 

Video se připravuje ...

Umělec dává historickému modelu od Porsche futuristický nádech a zjemňuje tehdy oblíbené ostré hrany na decentnější křivky, které definují modernější modely. Pro připomenutí - sportovní kupé od Porsche se vyrábělo v letech 1977 až 1995. Vyrobilo se ho přes 61 tisíc a je posledním kupé s osmiválcem, které kdy Porsche nabízelo. 

Vůz dostal nový fialový metalický lak Y2K, který doplňuje interiér vyvedený do agresivnější fialové barvy. Fialové odstíny v interiéru vzdávají hold počátku 21. století. Volant je vyrobený z hliníku, zatímco hlavice řadicí páky je potažena tkaninou ByBorre a fialovou kůží Suede. 

Přepracován je také přední i zadní nárazník, kde je velký podsvícený LED nápis Nebula s futuristickým stylem písma. Logo studia Arsham je víceméně decentně přítomno po celé délce vozu. Daniel Arsham tímto vozem spojuje minulost, přítomnost, budoucnost a ztělesňuje téma cestování časem. 

Americký umělec se ve spolupráci s automobilkou Porsche v minulosti postaral o koncept 911 ve stylu Safari, na jehož vzniku se podílela mimo jiné značka oblečení Stone Island. V jiném případě pracoval více než tři roky na modelu 356 Speedster s názvem Bonsai. To odkazuje na japonskou filozofii Wabi Sabi, která hledá krásu v nedokonalostech a opotřebení. 

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

17. 3. 2023 09:18
Interiér
Exteriér ještě celkem ok, ale co ten interiér??
16. 3. 2023 21:45
???
To vypadá jako tuning, hodně svérázný tuning.