Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designové novinky u Chrysleru

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Americká značka Chrysler z koncernu Daimler-Chrysler představila tento týden veřejnosti kromě nadupané verze již známého modelu Crossfire, dvě zcela nové designové studie.

Tou první je Jeep Rescue, druhou Dodge Sling Shot (česky: prak).

Sling Shot by měl zastupovat spodní hranici nabídky sportovních vozů značky Dodge. Zjednodušeně řečeno – měla by to být nabídky pro ty, kteří si nemohou dovolit mít v garáži zaparkovaného exkluzivního Vipera. O pohon malého dvoumístného sporťáku se postará motor o výkonu pouhých 90 k (66 kW), který prý však nabídne zrychlení z 0 na 100 pod 10 sekund. Výrobce slibuje i příznivou spotřebu paliva, na kterou se však ve Spojených státech příliš nehledí.

Jeep se svým Rescue ukázal, jak si představuje záchranné vozidlo pro vyloženě těžký terén. Při prvním pohledu je jasné, že designéři zůstali při práci věrní podobě legendárního Wrangleru. Čtyřdveřový teréňák přes svůj jednoduchý a syrový vzhled přesto napovídá ledascos o tom, jakým směrem se bude klasika mezi terénními značkami ubírat v blízké budoucnosti.

Bonbónkem se v roce 2004 u Chrysleru stane Crossfire SRT-6, o jehož pohon se postará motor známý z Mercedesu SLK 32 AMG. Jde o kompresorem přeplňovaný zážehový šestiválec 3,2 l, který by měl v případě Chrysleru disponovat výkonem 330 k (242 kW). Crossfire by tak měl stovku pokořit za 5,5 sekundy a dýchat tak na záda sportovních kupé jako je Porsche Boxster.

Vzhledem k tomu, že Chrysler hodlá v roce 2004 vložit do marketingu a propagace nových modelů 250 milionů dolarů, budou další lahůdky jistě následovat. Američané slibují, že v následujících třech letech představí celkem 25 nových modelů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)