Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Desítky silnic jsou zavřeny kvůli povodním. Hrozí stoletá voda!

David Bureš
Diskuze (24)
Vybrané silnice jsou zavřené kvůli velké vodě, jinde je provoz znemožněn kvůli nánosům bahna.

Aktualizováno 3.6., 10:40: Záplavy znamenají i výrazné omezení na českých silnicích. Nejhorší situace je v jižních, středních a západních Čechách. Ředitelství silnic a dálnic eviduje desítky zavřených silnic, dnes v poledne jich bylo 65, poté jejich počet dále rostl.

Největší problémy jsou na Berounsku, Táborsku a v Praze. Kvůli postupující vodě se zhoršuje situace i na Ústecku. Některé silnice jsou zavřeny kvůli velké vodě, jiné kvůli nánosům bahna.

Problémy se týkají i silnic první třídy. Uzavřená je například komunikace I/14 mezi Rudníkem a Javorníkem na Trutnovsku, I/20 v Sedleci na Českobudějovicku, I/2 u obce Bečváry, I/24 u obce Majdalena nebo silnice I/3 v úsecích Borek-Ševětín a Soběslav-Planá nad Lužnicí na Táborsku.

Ředitelství silnic a dálnic varuje i před akvaplaningem – ten hrozí například na dálnici D5 (31. kilometr).

Magistrát hlavního města uvedl, že k 15:30 je v Praze zavřeno 19 silnic, dalších pět bylo připraveno k uzavření. Uzavřené ulice jsou blízko Vltavy a Botiče, který zaplavil část Hostivaře. Mezi zavřené ulice patří U Záběhlického zámku, Euklidova, K Šeberáku nebo Hostivařské náměstí.

Ústí nad labem očekává, že bude nutné během večera uzavřít podjezd pod Benešovým mostem. Zaplaveny také budou podjezdy pod Větruší a na dalších místech, jako je například Přístavní ulice.

V Praze je omezena i hromadná doprava. Městské podniky již zavřely osm stanic metra – Florenc, Nádraží Holešovice, Vltavská, Křižíkova, Invalidovna, Palmovka, Malostranská a Staroměstská. Od nedělních 23:00 budou navíc zcela uzavřeny úseky Dejvická-Náměstí Míru (linka A), Smíchovské nádraží-Českomoravská (B) a Pražského povstání-Ládví (C). Náhradní doprava bude zavedena od pondělních pěti ráno.

Praha 8 už doporučila obyvatelům z Dolní Libně a Karlína dobrovolnou evakuaci. Jedná se o okolí Čuprovy ulice, Elsnicova a Horova náměstí, ulic Na Rokytce, U Českých loděnic, Voctářova a Zenklovy ulice. Už dříve vyhlásily evakuaci Štěchovice nebo Kralupy nad Vltavou. Během noci má být evakuována část Janáčkova nábřeží na Praze 5, Ústí nad Labem pak vyhlásilo evakuaci pro ulice blízko řeky Labe.

Pražský magistrát všem doporučil, aby pokud možno do centra města vůbec nejezdili. I kvůli tomu budou v pondělí 3. června zavřeny všechny pražské mateřské, základní a střední školy. Některé fakulty Univerzity Karlovy pak zrušily přijímací zkoušky naplánované na 3. června.

Během pondělí 3. června čekají na řidiče velké komplikace v centru Prahy. Ulice jsou ucpané, například Nuselský most nebo Wilsonova ulice, řidiči komplikovaně hledají objízdné trasy a mnohdy nerespektují situaci. Strakonická ulice je navíc v úseku mezi Pražským okruhem a Jižní spojkou zavřena, doprava je odkláněna na Pražský okruh.

V Ústí nad Labem je uzavřena silnice I/30 spojující Prahu s Děčínem. Očekává se i zavření mostů – Mariánského a Edvarda Beneše.

Řidiči mohou aktuální situaci sledovat například na serveru www.dopravniinfo.cz nebo na stránkách pražského magistrátu.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - pumpkin
3. 6. 2013 17:24
Re: odťahovanie áut
Rovno ti rozcvakajú auto hydraulickými kliešťami. >:-[]
3. 6. 2013 17:15
Re: SRANDA
Na střední školu se tady projevuješ dost dementně.
Avatar - AUDIRS6
3. 6. 2013 15:09
Suustrast...
..uuprimmnuu! v Bratislave je vraj tiez rusno, z toho co som videl v spravach, priebezne to pozeram na TA3-ke.
Pamatam si povodne z 97, 2002...bolo to drsnee, nedaleko Ziliny - Kysucke Nove Mesto - boli 2 obete...
tak dufam, ze tentokrat budeme pripraveni, a samozrejme Vy tiez...Drzim palce a prajem co najmensie materialne a moralne skody... :yes:
Avatar - Barrichello
3. 6. 2013 15:01
Re: ta stoleta voda
Povodně a všechny další jevy už tu v minulosti byly, ale že by se opakovaly každých x let rozhodně ne. Takže pokud někdo tvrdí že je to jen pravidelný cyklus a nic se neděje taky si troufám tvrdit že se dost šeredně mejlí...
Avatar - 3_diamanty
3. 6. 2013 14:33
Re: ta stoleta voda
bohuzial mas pravdu..... u nas 17 stupnov a vo finsku 30 8-s

[odkaz]

nieco tu nie je v poriadku , pravdu mas ;-\