Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit 2007: Ford Airstream concept - crossover budoucnosti

Libor Zezulka
Diskuze (11)
Automobilka Ford společně s výrobcem obytných přívěsů Airstream představila v Detroitu studii crossoveru budoucnosti.

Automobily označované jako crossover se v USA těší stále větší popularitě. Většina amerických i japonských automobilek s nějakým novým crossoverem vyrukovala v průběhu minulého roku, například samotný Ford odhalil nový crossover Edge na autoshow v Detroitu vloni v lednu. Zatímco se ovšem v roce 2006 Ford prezentoval vozem sériovým, v roce 2007 zůstane pouze u vizí.

Ford se pro letošní ročník detroitské autoshow spojil s výrobcem obytných přívěsů Airstream a postavil crossover budoucnosti. Automobil s odvážně tvarovanou karoserií nápadně připomínající produkty Aistreamu měří na délku 4,7 m, na šířku 2 m, na výšku 1,8 m a má rozvor 3,2 m. Futuristický interiér vyniká prostorností, variabilitou, komfortem a snadným přístupem.

Samozřejmostí jsou navigační a zábavní systém, o 360 stupňů otočné sedadlo řidiče, možnost sledování filmů, hraní her a dokonce psaní blogů. Pohon crossoveru budoucnosti podle Ford a Airstream zajišťuje nová generace vodíkového pohonu, v němž palivové články vytváří elektrickou energii, která slouží k dobíjení akumulátorů.

Elektromotor odebírá energii z akumulátorů, jež se podle potřeby neustále dobíjejí. Ford Airstream concept ujede až 40 km, než se začnou akumulátory (Lithium-Ion) opět dobíjet.

Libor Zezulka
Diskuze (11)
8. 1. 2007 07:45
Re: Další Roomster?
Urcite to dotiahnu do seriovej verzie zacnu predavat ako americky Roomster....
Avatar - Honza Mička
7. 1. 2007 20:40
.....
Zajimala by me jedna vec a to jestli tenhle Ford opravdu jezdi nebo to prostredi na fotkach je jen kulisa..
7. 1. 2007 17:21
Další Roomster?
;-\ To bude bič na baby... >:D :no: