Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dlouhodobý Citroën C5 X a jeho infotainment: Možná krok zpátky, ale správným směrem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)

Ovládání některých systémů v Citroënu C5 X může na první pohled působit jako krok zpátky, za nás je to ale krok správným směrem.

Již několik měsíců nám v redakci Auto.cz dělá společnost Citroën C5 X, vlajkový model francouzské značky, který podrobujeme dlouhodobému testu v jeho vrcholné (plug-in hybridní) motorizaci. Než se ale podíváme na zážitky z cest, nabíjení a tankování, pojďme se nejprve podívat na zážitky z jeho kabiny, která nabízí na dnešní dobu nevšední ovládání nejen multimediálního systému.

Na rozdíl od mnoha konkurentů se totiž Citroën nesnažil vehementně integrovat ovládání všech funkcí do dotykových obrazovek. Stále tak máme k dispozici panel klimatizace nebo manuální nastavení head-up displeje. Potěší také jednoduchý a přehledný digitální přístrojový štít, jednoduchá deaktivace asistenčních systémů nebo ovládání infotaimentu podobné mobilním zařízením.

Ani Francouzi se však ve svém specifickém přístupu nevyhnuli několika přešlapům. Ve videu se tak kromě jiného dozvíte, proč jsme se o ventilaci sedaček nebo masážní funkci dozvěděli až po několika dnech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)

Doporučujeme

4. 2. 2024 18:18
infotainment co je to za nesmysl
význam infotainment - bývá vnímáno jako nedostatečně seriózní zpravodajství (spor broadsheet vs. tabloid, mísení zpráv, názorů a senzací) nebo protiklad investigativní žurnalistiky.
V originálním manuálu anglických aut se používá výraz entertainment nebo cartainment a fakt nevěřím, že rodilí Angličané neznají význam svých slov.
Vypadá to, že někdo chce být za každou cenu in používáním cizích slov, ale používá k tomu nesprávné výrazy.
4. 2. 2024 18:10
Re: Fakt ne...
Dobrý den, pořád nerozumím slovu proč se infoteinment, který je vnímáno jako nedostatečně seriózní zpravodajství (spor broadsheet vs. tabloid, mísení zpráv, názorů a senzací) nebo protiklad investigativní žurnalistiky, vlastně speciální výraz v novinařině, používá u aut.
V originálním návodu auta anglického výrobce se používá výraz entertainment nebo cartainment a jsem přesvědčen, že rodilí Angličané znají významy svých slov.
22. 7. 2023 10:46
Tzv chytré funkce
Jezdil jsem C5 druhé generace. Teď jsem si koupil C5X. Nové auto mě vyhovuje. Ale. Chybí mi hydraulický podvozek. Po dlouhých letech s Xantii a C5 je naložené auto zklamáním. Místo laděného plutí nad deravymi silnicemi rány dorazu tlumičů. Podotýkám, že jen u naloženého auta. K infotainmentu: Kdyby zůstalo u staré C5, vůbec bych se nezlobil. I budíky s ručičkami mám raději. Co je katastrofa, to jsou ty chytré funkce jako start stop, hlídání jízdního pruhu, automatické brzdění a adaptivní tempomat. Vypínám to při každém startu, protože je to doslova nebezpečné. Mám najeto ke 2 milionům a hádám, že kdybych začínal jezdit, dávno bych naboural.
21. 7. 2023 05:44
Re: Fakt ne...
A nebude to tím, že článek je jen o infotainmentu ? Obrázků C5 X je plný internet.
Avatar - Atomas
20. 7. 2023 21:12
Fakt ne...
bývaly doby, kdy fotogalerie začínala pohledem na auto. Na video vám kašlu, na infotaiment taky a na pohled na auto jsem čekal celých 21 fotek, abych zjistil, že to je počin mimo oblast mého zájmu...