Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dlouhodobý test Renault Mégane E-Tech 100% elektrický EV60 – Fešák se hlásí do služby!

Petr Slováček
Diskuze (0)

Renault Mégane nezaparkoval v redakční garáži k ročnímu testu poprvé. Jenže tentokrát nese přídomek „100% elektrický“ a spíš než praktičnost nabídne líbivou vizáž. Má šanci oslovit naši pánskou redakci?

Mégane E-Tech 100% elektrický EV60 má sice odpudivý název, ale atraktivní tvářičku. Během tohohle ročního testu budeme ozdobou všude, kam s ním dorazíme. Snad nic tak fešného ještě Renault do výroby neposlal.

Z konceptu zbyly třeba zcela zapuštěné dveřní kliky, které se při přiblížení k vozu samy vyklopí. Nebo lesklé dvacetipalcové disky, připomínající roztočenou čepel.

Finální produkt si tak nezadá s výstavním exponátem. Jenže snad nemůže být rozdílnější než jeho předchůdce – červeňoučký hatchback Renault Mégane 1.2 TCe 4. generace, který prošel ročním testem v naší redakci před šesti sezonami. Jeho cena tehdy startovala na 339.900 Kč, což z něj činilo jeden z nejlevnějších vozů své třídy. Zato aktuální mégane svou sebevědomou cenovkou překonává dokonce i teslu! Je to těžké, když rodové jméno tak zavazuje…

Pokračovatel rodu

Už od prvního méganu v roce 1995 platilo, že jde o dostupný vůz nižší střední třídy bez větších technických výstřelků, zato s uspokojivým poměrem cena/výkon. Od minulé, čtvrté generace se to ale začalo lámat, když se pod kapotu nastěhoval plug-in hybridní pohon. Páté vydání už vůbec spalovací motor nenabídne. Zatím se budou obě generace prodávat současně, než dobíhající model vyklidí pozice.

Video se připravuje ...

Nováček si hraje na crossover, ačkoliv nabídne v kabině rekordně málo prostoru. Je kratší a užší než předchůdce, zato vyšší jen o 58 mm. Uvnitř to ale poznat není, a tak si dozadu redaktor vysoký 190 cm pohodlně nesedne. Třetí místo v druhé řadě uprostřed bereme jen coby teoretické, interiér je totiž hodně stísněný.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Petr Slováček
Diskuze (0)

Doporučujeme