Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Barracuda se stane skutečností

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Koncern Fiat Chrysler Automobiles oživí jedno z neslavnějších jmen ze své severoamerické historie a na trh uvede kupé i kabriolet Barracuda.

V letech 1964 až 1974 patřila Barracuda k hlavním zástupcům pony cars a především její nejvýkonnější verze dnes patří mezi sběrateli k vyhledávaným a ceněným youngtimerům.

Koncern Fiat Chrysler Automobiles se rozhodl využít popularity jména Barracuda a během setkání svých obchodních zástupců v Las Vegas vedle řady dalších novinek představil projekt dvoudveřového kupé a kabrioletu.

Původní Barracuda je pro své fanoušky neodmyslitelně spojena se značkou Plymouth, ale její historie se uzavřela v roce 2001. Proto nová Barracuda vstoupí na trh pod značkou Dodge a na rozdíl od aktuálního Challengeru nabízena jako kupé i kabriolet.

Základem Dodge Barracuda má být platforma Alfy Romeo Giulia, kterou údajně využije i zcela nová generace sedanu Charger. Podle dostupných informací lze velikost této novinky popsat jako tříčtvrteční Challenger, což znamená, že bude menší a má se i díky tomu pochlubit výrazně nižší hmotností.

Pod kapotou moderně tvarované Barracudy s lehkými odkazy na minulost máme očekávat především přeplňované řadové čtyřválce a vidlicové šestiválce. Tradiční vidlicové osmiválce sice nebyly úplně vyloučeny, ale ani potvrzeny.

Uvedení na trh se očekává kolem roku 2019, kdy se mají stát minulostí aktuální generace Dodge Challenger i spřízněného Chargeru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Hittman
28. 8. 2015 08:50
Barracuda
s oturbeným čtyřválcem a zvukem z repráků, no to bude důstojný nástupce.. :no: :no:
Avatar - Barrichello
28. 8. 2015 08:35
Re: Hmmm
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - boost.
27. 8. 2015 19:07
Re: Meeting
To bych čekal u jiných značek. ;-) Třeba se dočkáme.
27. 8. 2015 17:57
Re: Meeting
Možná budou samostatné články (= víc reklamy ;-) ).
Avatar - boost.
27. 8. 2015 17:37
Meeting
A že byste třeba zmínili i další modely, které tam byly? Mj. Grand Cherokee Trailhawk s motorem z Hellcatu?