Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Caliber v USA: pro teenagery i důchodce

Libor Zezulka
Diskuze (28)
V Evropě se prodej Dodge Caliber rozjíždí pozvolna, ale v USA už běží na plné obrátky. Dealeři mají dokonce jasno v tom, komu se bude caliber nejvíce zamlouvat. Vypadá to na úspěch napříč věkovými skupinami.

Dodge Caliber se ukazoval na mezinárodních autosalonech dostatečně dlouho na to, aby jej znal celý svět. Zatímco v Evropě se jeho prodej rozjíždí velmi pozvolna, byť právě s tímto modelem chce americká značka na starém kontinentu prorazit, v Americe už běží prodej na plné obrátky. Američtí dealeři prodávající i přes 6000 vozů ročně mají dokonce jasno v tom, komu udělají novým crossoverem rozměrově spadajícím (v Evropě) mezi golf a octavii radost.

Data sesbíraná za prvních jedenáct dní prodeje ukazují na úspěch napříč věkovými skupinami. Přes 30 procent kupců, kteří v období mezi 1. a 16. březnem 2006 zaplatili za nový Dodge Caliber, mělo mezi 16 a 35 lety. Rovných 25 procent nových majitelů caliberu však mělo 56 a více let. Průměrná cena transakce činila 17 138 dolarů. Uvidíme, jak si caliber povede v Evropě.

Libor Zezulka
Diskuze (28)
25. 3. 2006 08:24
Re: KALIBR PEKLO (repete)
:-) Díky... P.S. ten průstřel srdce... láskou ;-) :yes: