Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dosavadní šéf Bentley zamíří k Aston Martinu. Má za sebou úspěchy

Marek Bednář
Diskuze (5)

Adrian Hallmark, který vedl značku Bentley od roku 2017, stane nejpozději od října letošního roku v čele Aston Martinu. Nahradí Amedea Felisu, který odchází do důchodu.

Již před několika dny se objevila zpráva, že Adrian Hallmark po více než šesti letech odchází z pozice šéfa automobilky Bentley. Tu navrátil k ziskovosti a úspěšně ji provedl náročnými lety koronavirové pandemie. Nevědělo se však, kam zamíří. Nyní už to je jasné – na pozici šéfa Aston Martinu.

Tu převezme od Amedea Felisy, sedmasedmdesátiletého někdejšího ředitele Ferrari. Felisa odchází do důchodu. K předání funkce má dojít nejpozději do 1. října letošního roku. „Transformace Aston Martinu je jedním z nejzajímavějších projektů v ultraluxusní sféře automobilového trhu,“ cituje Hallmarka prohlášení automobilky Aston Martin.

Video se připravuje ...

Ta za svou stojedenáctiletou historii měla často problém se udržet v černých číslech. V současnosti je v procesu obměny modelové řady, představil modernizované kupé Vantage a o něco dříve i SUV DBX, které je důležitou součástí nabídky. Podařilo se mu zvýšit průměrnou cenu prodaného auta ze 152 tisíc liber (4,48 milionu korun dnešním kurzem) v roce 2019 na 231 tisíc liber (6,8 milionu korun) v roce 2023.

Adrian Hallmark bude čtvrtým generálním ředitelem Aston Martinu od té doby, co je výkonným předsedou představenstva a zároveň majitelem téměř 17% podílu v automobilce Lawrence Stroll. Kvůli jeho vstupu – de facto záchraně firmy před krachem – do Aston Martinu vedoucí pozici v roce 2020 opustil Andy Palmer. Následoval ho Tobias Moers, kterého v roce 2022 nahradil již zmíněný Amedeo Felisa.

Marek Bednář
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
24. 3. 2024 16:24
Re: To je krásné jak AutoCZ lže, proč to dělají?
bohužel je to tak no. Navíc ono těch automobilek co vyrábí motory V12 už dneska moc není
23. 3. 2024 15:43
Re: To je krásné jak AutoCZ lže, proč to dělají?
Tak tym padom bude u am v pohode, lebo ti zarezali v12 uz davno a vsade pchaju vsetko z mercedesu 🤣
Avatar - WinDiesel
23. 3. 2024 13:30
To je krásné jak AutoCZ lže, proč to dělají?
Poslední úspěch tohoto pány byl zářez 12-válcových motorů, čímž se mu za poslední rok podařilo snížit prodeje Bentley o 1/5.
Na základě tohoto "úspěchu" byl pán odejit a nyní zkusí svoji metodu u Aston Martin.
Co Vám za to dávají, pisálci v Auto CZ že zamlčujete podstatnou informaci a lžete o úspěších tohoto pána?