Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dostane nový Volkswagen Polo příď z passatu?

Jan Mička
Diskuze (6)
Nová generace Volkswagenu Polo by měla dorazit zhruba v polovině příštího roku. Podle nezávislého grafika by mohla vypadat nějak takto.

Současný Volkswagen Polo (pátá generace) je na trhu už od roku 2009, a přestože v roce 2014 prodělal mírnou modernizaci, zcela nový háv by už potřeboval jako sůl. Nástupce dorazí už v příštím roce, nyní je ale otázkou, zda jej automobilka stihne uvést už na březnovém autosalonu v Ženevě, kde se pravděpodobně setkáme s novým golfem, nebo vyčká až na zářijový Frankfurt. Tak či tak se máme nač těšit.

Šesté vydání bude od základu nové, a když říkáme od základu, myslíme tím také platformou. Půjde o základnu MQB označenou A0, na které později vyroste například nový malý crossover od Seatu, Audi A1 druhé generace a podobně. Jenom o šetření koncernových nákladů však tento krok není. Hovoří se o tom, že by malé modely od Volkswagen Group měly sdílet také rozvor náprav, který podle britského Auto Expressu naroste až o 90 milimetrů (současné polo má 2470 milimetrů). Citelně se mají zkrátit převisy karoserie, především ten přední, čtyřmetrovou karoserii si tedy polo zřejmě zachová.

A jak bude nové polo vypadat? Možná tak, jak si představuje grafik Theophilus Chin. Jeho návrh spočívá v „napasování“ přídě passatu na karoserii malého městského auta, což ale podle našeho názoru rozhodně není nejlepší, a dokonce ani nejhezčí možnost. Snímky, které má k dispozici Auto Express, vypovídají spíše o designové evoluci, jak je tomu v posledních letech vlastně i u golfu. Dokonce ani záď nevypadá tak „passatovitě“, výrazná linie táhnoucí se přes kliky dveří po celé délce karoserie, však nechybí žádnému návrhu.

Ať to s karoserií dopadne, jak chce, pod kapotou se stoprocentně dočkáme revoluce. Nabídka by měla začínat atmosférickým litrovým tříválcem MPI, který známe z fabie a tria Up!, Citigo a Mii, nad nimi se usadí přeplňovaná verze s výkonem až 85 kW, a zejména nové čtyřválcové patnáctistovky TSI a TDI. Zážehová verze by měla dorazit jako první (mohla by mít výkon až 120 kW), následovat bude vznětová verze s výkonem až 96 kW.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - Plautus
5. 7. 2016 08:02
Re: Nove Polo
To je úplne prevratné! Niečo také by som od VW nikdy nečakal... >:-[]
Avatar - beibej
4. 7. 2016 20:21
1,5 tak max v GTI
jinak určo nee.
Avatar - white label
4. 7. 2016 18:31
Re: to je jelito, ten grafik
Právě proto, že ten grafik je jelito, tak takhle to určitě vypadat nebude... ;-)
Avatar - LEGOPARK
4. 7. 2016 12:43
Nove Polo
[odkaz]
4. 7. 2016 12:29
Re: to je jelito, ten grafik
Takhle ma vypadat "male" auto?Kde je hravost,kreativita..proste smrnc a "radost"..pri srovnani s budouci C3 a 208,Cliem?