Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dovoz čínských vozů na český trh není vyloučen

Ondřej Láník
Diskuze (169)
Třetí největší bazar v Česku, Auto Diskont, uvažuje o prodeji nových čínských vozů. Informaci potvrdil majitel Auto Diskontu Welšan Martin Emes.

„Auto Diskont prorazil na trhu ojetin dostupností, tedy především nízkými cenami v porovnání s konkurencí. Stejně tak bychom rádi prorazili i s dostupnými novými automobily a zpřístupnili je širokým vrstvám obyvatel. Nejlevnější modely by se mohly prodávat za cenu mírně nad 100 000 Kč,“ řekl Emes.

Společnost zvažuje spolupráci s dvěma automobilkami – Jiangling a Geely Automobile. Obě zatím stále hledají vhodné partnery pro import vozů do Česka a několik obchodníků už samy oslovily, zatím neúspěšně. Podle Martina Emese není podstatné, jestli bude AUTO DISKONT přímo importérem vozů jedné z těchto značek nebo jen jejím prodejcem. V každém případě je hodlá zařadit do své nabídky. Automobilka Jiangling se proslavila prvním čínským modelem, který se začal prodávat v Evropě - Landwindem. Offroad Landwind v základní verzi s 2,0 motorem stojí na německém trhu v přepočtu 432 000 Kč, a to včetně automatické klimatizace a hliníkových kol. Cena pro Česko zatím nebyla stanovena.

K dotazům ohledně nedávno zpochybňované kvality těchto vozů se Emes vyjadřuje jednoznačně: „Nesouhlasím s tvrzením, že se jedná o nekvalitní vozy. Silní západoevropští výrobci automobilů se tak snaží zdiskreditovat čínské výrobce, protože jim nemohou konkurovat cenou a bojí se konkurence. Myslím, že za silnou mediální kampaní proti čínským vozům stojí právě oni“ dodal Emes.

Ondřej Láník
Diskuze (169)
27. 10. 2005 17:45
Re: Podporuji pouze výrobky z Evropy
Tvoje mince... má dvě strany... tohle úsloví užívají ti, kteří nemají argument... Jinak - zkus se chytit v Číně, tam by tvé názory mohly tisknout v bonusu se spisama Maa. Čao, Skyline. P.S. Myslím to v dobrém... ne abys zase začal šílet ;-) :yes:
27. 10. 2005 17:42
Re: Bleskovka
:-) Co slavíte, Tome ;-)