Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dozorčí rada VW vyjádřila podporu šéfovi koncernu. Smlouvu mu ale neprodloužila

ČTK
Diskuze (64)

Dozorčí rada německého automobilového koncernu Volkswagen vyjádřila plnou podporu šéfovi koncernu Herbertu Diessovi a jeho novému výkonnému týmu při transformaci automobilky. Neprodloužila mu však předčasně kontrakt.

Dozorčí rada, která nemá výkonnou moc, dnes zasedala, protože Diess požádal o dřívější prodloužení kontraktu a vyjádření větší podpory jeho reformnímu úsilí, když narazil s některými rozhodnutími na odpor zástupců zaměstnanců. Současná smlouva Diessovi končí v roce 2023.

Diess usiluje o snížení nákladů automobilky v Německu, aby tak získal peníze na přechod k elektrickým vozům. Usiluje také o transformaci Volkswagenu ve více technologicky zaměřenou skupinu. Diess se dostal kvůli některým důležitým otázkám do sporu se šéfem odborů ve Volkswagenu Berndem Osterlohem, který je rovněž členem dozorčí rady.

Podle prohlášení dozorčí rada jednomyslně podpořila transformaci automobilky k e-mobilitě a digitálním technologiím. "V nadcházejících letech bude představenstvo firmy Volkswagen AG realizovat strategii s Herbertem Diessem v čele," uvedla rada. "Předseda představenstva a jeho nový tým mají plnou podporu dozorčí rady pokud je o přesun k elektromobilitě, digitalizaci, ale také v případě zvýšení efektivity a ziskovosti u všech značek a ve všech částech koncernu," dodala rada. K Diessovi se více nevyjádřila, uvedla agentura DPA.

Diess také údajně spojoval budoucnost svého působení ve Volkswagenu s výměnou tří osob v představenstvu. Dozorčí rada návrhy na změny přijala.

ČTK
Diskuze (64)

Doporučujeme

17. 12. 2020 12:23
Re: Rozumim...
Odpověď byla na prvním řádku. :-)
Avatar - elektrikar
17. 12. 2020 01:15
Re: Diess
Toto je také excelentní tah chytrých hlav... https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - elektrikar
16. 12. 2020 22:58
Re: Rozumim...
3 roky stará Audi je na 120%+ nové

Ještě jsem před koupí Tesly jsem dal šanci fosilovi - měl jsem na víkend půjčenou Audi Q8 50TDI. Design super, ale ten motor!! Běs a bída, ty reakce na plyn bléééé. Stojíš v křižovatce, šlapeš a auto stojí. Chceš předjíždět - auto stojí. Chceš vyjet ze zatáčky - auto stojí. Ten motor je totální kejda - má projev jako BMW 530d 1999 s prasklou hadicí od turba. Tam jsem se definitivně utvrdil v tom, že spalovák už nechci ani omylem. K tomu jsem ty svoje popojížďky jezdil za 130 kWh / 100 km a Xko to jezdí za 30 kWh / 100 km a trojka za 16 kWh / 100 km :yes:
Avatar - speedfred
16. 12. 2020 22:55
Re: Diess
T trojka celkom vypadá k svetu. O 3 baráky vedľa jedna parkuje asi sa dám raz s majiteľom do reči.
Tak nech slúži.
Avatar - speedfred
16. 12. 2020 22:47
Re: Rozumim...
daj radšej svoju reálnu skúsenosť. máš?