Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Druhá etapa Dakaru kvůli havárii bez kamionů

Tom Leixner
Diskuze (2)
Druhý den šestadvacátého ročníku Rallye Paříž-Dakar se neobešel bez komplikací. Na pětadvacetikilometrové speciální zkoušce do bláta po havárii zapadl Francouz Arnoux s bugginou a více než polovina automobilů a všechny kamiony zamířily přímo ...

Druhý den šestadvacátého ročníku Rallye Paříž-Dakar se neobešel bez komplikací. Na pětadvacetikilometrové speciální zkoušce do bláta po havárii zapadl Francouz Arnoux s bugginou a více než polovina automobilů a všechny kamiony zamířily přímo do španělského Castellonu.

Vedle tater Lopraise a Tomečka a LIAZu Macíka se na trať nedostaly ani obě české posádky toyot z kategorie automobilů. V dokončené soutěži motocyklistů obsadil Oldřich Bražina na hondě 34. místo, Ivo Kaštan se suzuki dojel 91. Marek Podlipný se čtyřkolkou se nevyhnul menším problémům a byl 157.

Mezi automobily byl nejrychlejší Španěl Servia se speciálem Schlesser-Ford. Automobilům, které nestihly odstartovat, byla připsána shodná ztráta devíti minut a jednadvaceti sekund. Soutěži motocyklistů vévodí Francouz Fretigne, který jako jediný jede s oficiálním motocyklem Yamaha s náhonem na obě kola.

V sobotu čeká závodníky devítikilometrová erzeta na pláži a přesun do Algeciras, kde se nalodí na trajekt. Noc už stráví v první bivaku v Africe.

Výsledky - 2. etapa, automobily: 1. Servia (Šp./Schlesser-Ford) 25:00, 2. Peterhansel (Fr./Mitsubishi) -3, 3. De Mevius (Belg./BMW) -26 ...56. KUBÍK/VACOVSKÝ -9:21, 65. OSWALD/TYLŠOVÁ (obě Toyota) -9:21.


Motocykly: 1. Fretigne (Yamaha) 22:47, 2. Despres (oba Fr./KTM) -15, 3. Roma (It./KTM) -57,...34. BRAŽINA (Honda) -4:14, 91. KAŠTAN (Suzuki) -7:47, 157. PODLIPNÝ (Yamaha) -13:12.

Tom Leixner
Diskuze (2)