Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Eau Rouge by mohlo být novou sportovní divizí Infiniti

Diskuze (5)
Zatím se předvedl jen koncept, japonská automobilka se ale netají záměrem vybudovat celou sportovní divizi, která by zatopila například AMG.

Infiniti hledá cesty, jak zúročit spojení s týmem Red Bull a čtyřnásobným mistrem světa Sebastianem Vettelem. Prvním zhodnocením této spolupráce bylo sportovní SUV FX Vettel Edition, které vzniklo v pouhých 150 exemplářích. Automobilka spojila své síly s Brabusem, připravila luxusní interiér, karbonové doplňky a přidala sportovnější podvozek a poladěný motor.

V podobném duchu se nese koncept Infiniti Q50 Eau Rouge, představený na letošním autosalonu v Detroitu. Také on má karbonový bodykit, zadní mlhovku připomínající koncové světlo na formulích, extrémně nízkoprofilové pneumatiky nebo interiér ozdobený Alcantarou a červeným karbonem.

Jeho budoucnost zatím není potvrzena, ale podle toho, jaké informace prosakují na veřejnost, Infiniti přinejmenším sonduje terén. Nejprve jsme se dozvěděli, že produkční verze by mohla mít přes 500 koní. Teď se šéf automobilky Johan de Nysschen prohlásil, že Eau Rouge chce vyrábět.

Z vozu, který je pojmenován podle nejslavnější zatáčky na okruhu Spa-Francorchamps, by se (alespoň americkou optikou) měl stát konkurent BMW M5 a Cadillacu CTS-V. Eau Rouge by se pak mělo vyvinout v samostatnou divizi, která bude obdobou AMG nebo BMW M.

Diskuze (5)
20. 1. 2014 23:17
Re: IPL
[odkaz]

Ak by toho dokazali dostat techniku Nissanu GT-R, bola by to riadna potvorka. Len neviem, ci by sa to vzhladom na ceny v tejto kategorii aut obchodne vyplatilo. Skor by som uvazoval o silnejsej verzii hybridneho pohonu, vzhladom na V6 + elektromotor v F1 by sa to dalo tiez lahsie propagovat.
Avatar - pelikoš
20. 1. 2014 16:49
Re: IPL
třeba ne,všichni mají zkratky,tak třeba právě toto pomůže
Avatar - Glaukos
20. 1. 2014 15:39
Re: IPL
takový vývoj je na...
Avatar - pelikoš
20. 1. 2014 15:36
Re: IPL
vše se vyvíjí,i infiniti ;-)
Avatar - Glaukos
20. 1. 2014 15:23
IPL
A co je potom IPL?