Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Eberhard odstupuje z čela společnosti Tesla Motors, hledá se nový šéf

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Americká automobilka Tesla Motors zabývající se vývojem výkonných elektromobilů hledá nového ředitele. Dosavadní ředitel Martin Eberhard se chce více věnovat vývoji a proto z čela společnosti odstoupil.

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel automobilky Tesla Motors Martin Eberhard odstoupil ze své funkce. Ze společnosti však neodchází, ale stane se novým prezidentem pro technologii, čímž bude mít přímo na starost vývoj nových produktů. Novým prozatímním ředitelem americké automobilky sídlící v technologickém centru Silicon Valley se stane Michael Marks, bývalý ředitel známé singapurské společnosti Flextronics a jeden z prvních investorů Tesly. Nový ředitel, který definitivně Eberharda nahradí, se teprve hledá. Martin Eberhard řídil automobilku od léta roku 2003, tedy od jejího založení.

Podle oficiálních informací z automobilky se Eberhard na odchod z křesla výkonného ředitele připravoval již od začátku tohoto roku. Řízení firmy mu totiž nedovolovalo věnovat se vývoji prvního modelu automobilky tak, jak sám chtěl. Objevily se rovněž informace, že by v důsledku této změny ve vedení mohlo dojít k dalšímu zpoždění uvedení modelu Roadster na trh. Tato informace se však velmi pravděpodobně nezakládá na pravdě.

Ke zpoždění však dojde, neboť první vůz automobilky s názvem Roadster se měl na trhu objevit už toto léto, avšak kvůli dodávkám se jeho uvedení posunulo až na listopad (více v našem článku Tesla Roadster: Nezávislost na ropě se odsouvá na listopad). Samotný vůz jsme vám představili v článku Elektrizující jízdní dojmy: Tesla Roadster.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)