Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická limuzína VW ID. Aero odhaluje tvary na prvních skicách

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Oficiální představení je naplánované již na příští týden, nejprve však zamíří pouze do Číny.

Automobilka Volkswagen dnes zveřejnila první designové skici konceptu ID. Aero, tedy své studie první čistě elektrické limuzíny, která se v budoucnu dočká sériové výroby a posune tak rodinu modelů ID do segmentu vyšší střední třídy s vysokým objemem produkce.

Základem nového elektromobilu bude opět modulární elektrická platforma MEB, design vozu se pak bude inspirovat ostatními modely z čistě elektrické modelové rodiny ID. Sdílet bude jak ladný a precizní design, tak i vysoký důraz na aerodynamiku.

Video se připravuje ...

Mezi nejzajímavější prvky studie připravované pro sériovou výrobu patří zejména aerodynamická příď a střecha, jejichž tvarové řešení by mělo pomáhat ke snížení spotřeby elektrické energie a tím i k prodloužení dojezdu na jedno nabití.

Premiéra studie ID. Aero je naplánovaná na 27. června, tedy příští pondělí, od 14.00. Produkční vůz, který bude z této studie vycházet, by měl dorazit v druhé polovině roku 2023, nejprve však zamíří na čínský trh, kde je po sedanech stále vysoká poptávka.

Model pro severoamerické a evropské trhy bude představen v roce 2023 a teprve poté bude zahájena jeho výroba pro tyto trhy v závodě Emden. Na bližší detaily si však ještě budeme muset počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
23. 6. 2022 01:59
Sliz
pro mne je to slizské. Já bych chtěl auto pro chlapy.
Avatar - petr petrumr
22. 6. 2022 19:03
opravdu?
má to velice pěkný tvary, řekl bych, že to vychází z hyundai, taky se vyvíjel v německu.