Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Hummer prozrazuje první info: 1000 koní dodají tři elektromotory

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

GMC oficiálně potvrdilo, že Hummer se vrací coby elektromobil. Od debutu nás dělí ještě něco přes čtvrt roku, přesto už se dozvídáme první info.

Před pár dny GMC světu oficiálně oznámilo, že ikonický model Hummer se co nevidět vrátí na scénu. Zapomeňte ale na objemnou strojovnu pod kapotou, Hummer hlásí comeback jen a pouze coby elektromobil. Na spalovací motory sice zcela zanevřel, i tak chce ale vzbudit rozruch technickými parametry.

Zatím jich tvůrci prozradili jen pár. Víme například, že elektromobil Hummer nabídne nejvyšší výkon kolem 1000 koní a stovku zvládne za tři sekundy. Nyní automobilka prozradila podrobnější informace. Tisícovka elektrických koníků dorazí v nejvyšší specifikaci, kterých ale Hummer nabídne hned několik. Inženýři už mají daný plán, ale sami říkají, že skladba nabídky záleží jen a pouze na zákaznících.

GMC dále potvrdilo, že v nejvyšší specifikaci dostane Hummer tři elektromotory, tedy stejně, jako Tesla Cybertruck. Ty mohou poskytnout pohon všech kol a snadnou průchodnost terénem. Když už jsme zmínili Cybertruck, ten se nabízí celkem ve třech specifikacích s jedním, dvěma a právě třemi elektromotory. Zatímco první varianta je zadokolkou, ostatní už využívají pohon 4x4. Uvidíme, jestli rozložení „sil“ nebude podobné i v případě elektrického Hummeru.

Další technické podrobnosti, stejně jako jednotlivé karosářské verze a ceny zatím zůstávají tajemstvím. Musíme si počkat nejpozději do 20. května tohoto roku, kdy je v plánu světová premiéra. Lze ale předpokládat, že nějaké detaily se na veřejnost ještě v průběhu příštích týdnů vytrousí. Děláte-li si na novinku zálusk, počítejte s tím, že prodej odstartuje na podzim roku 2021.

Video: První reklama na nový Hummer proběhla na Super Bowlu

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

7. 2. 2020 15:30
Re: .... co dodat....
Kovy jsou nejlépe recyklovatelné materiály.
Avatar - 3_diamanty
7. 2. 2020 12:53
Re: .... co dodat....
cele to masivne tlacene elektro je slepa ulica... ale kym tento slepy biznis bude fungovat tak clovek si pre prachy aj celu planetu privedie vieme kam.. a co bude po nas o 30 rokov koho to dnes trapi ze jo.. hlavne ze teraz je vsetko papierovo ok a uplne ciste a biznis frci... skoda debat...

takymto tempom o 20 rokov nebudu vzacne kovy na baterky a cena nejakej tej platiny bude 10 nasobna voci dnesku a to nam elektroauto potom rozhodne nezlacnie .... este nam ta ropa bude opat raz dobra ... nakoniec opat skoncime pri konoch soboch a tavach a auto bude mat len par milionarov ako kedysi ...cele je to sinusovka a ta sa vzdy cyklicky opakuje... a tento cyklus nejde osalit :yes:
7. 2. 2020 12:21
.... co dodat....
.... trapárna.... k čemu auto, které sežere pro baterii tolik drahých kovů jako 3 normální EV? (odhaduji).... tomu říkám ekologie.... hlavně že si do reklamy napíšou "zero emission".... tomu může věřit jen blb (a ten jediný si asi takové auto taky koupí)....