Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je to oficiální, Hummer se vrací! Ale jinak, než byste čekali

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Společnost GMC pustila do světa novou upoutávku, jež oficiálně potvrzuje návrat vozu Hummer na scénu. Světu se představí už v letošním roce.

Návrat vozu Hummer je určitě skvělou zprávou, počítejte ale s tím, že s předchůdcem bude mít jen minimum společného. Jak totiž odhaluje přiložená upoutávka, novinka od GMC přijede coby čistý elektromobil, jenž se světu oficiálně představí letos 20. května.

Na technické podrobnosti je ještě příliš brzy, přesto se nás GMC snaží nalákat prvními čísly. Elektrický Hummer prý bude disponovat výkonem 1000 koní a zrychlení z klidu na 96 km/h zvládne za tři sekundy. Výrobu novinky obstará závod GM v michiganském Detroitu, a pokud všechno půjde podle plánu, první vozy by se na silnicích měly objevit v průběhu roku 2021.

GMC zatím neuvolnilo více než jednu fotografii a již zmiňovanou upoutávku. Aby o návratu legendy dalo vědět celému světu, objeví se tento spot i v průběhu slavného Super Bowlu.

„GMC staví prémiové a schopné užitkové vozy a SUV. Elektrický Hummer posune toto snažení na zcela novou úroveň,“ uvedl v oficiálním prohlášení Duncan Aldred, viceprezident GMC. „Jsme nadšeni debutem našeho revolučního vozu s nulovými emisemi během největší televizní noci vůbec,“ říká Aldred, byť debutem nemyslí plnohodnotnou premiéru auta, ale jen upoutávku.

Na další podrobnosti, včetně toho, jestli se zbrusu nový elektromobil Hummer bude nabízet v Evropě, si ještě musíme počkat. Na všechny otázky dostaneme odpovědi nejpozději v květnu.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

7. 2. 2020 15:51
Re: Ha, ha...
je to hnus.... když už auto na baterky tak ty z Hummeru by možná stačily pro 3 normální EV.... tam by byla aspoň teoretická šance že to bude mít něco společného s ekologií.... e-Hummer je prostě naprostá absurdita a zhovadilost.... :no:
Avatar - Barrichello
31. 1. 2020 15:12
Re: Ha, ha...
neboj, pár šášulů si to koupí. Budou se plácat že maj eko a že nezatěžují společnost uhlíkovou stopou, naoko :-)
Avatar - Mikesus
31. 1. 2020 15:02
Re: Ha, ha...
S tímhle souhlasím. EV by měla být především malá, lehká a obratná do města. Žádné sprinty neni potřeba, natož takové monstrum.
Avatar - KANKUNEN
31. 1. 2020 14:37
Re: Ha, ha...
Je to čím dál zoufalejší. To je úplně zbytečný giga RC model pro dospělé.
31. 1. 2020 11:04
Ha, ha...
zrychlení z 0 na 100 km/h za 3 s, půltunová baterie, dojezd tak 250 km (pokud tedy majitel nebude využívat tu úžasné zrychlení) a samozřejmě několikamilionová cenovka. "Ekologický" Hummer do každé rodiny, zejména pro pojíždky po městech! Protože jinam se EV nehodí... ;-\ :no: Bude to takový elektrický slon v porcelánu... :-(