Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Mercedes-Benz B přijde s faceliftem, měl by překonat BMW i3

Diskuze (3)
Mercedes-Benz si věří. Do boje s konkurenčními elektromobily chce nasadit elektrickou verzi třídy B, která nabídne pětimístný interiér a dojezd 200 km.

Thomas Weber, ředitel vývoje koncernu Daimler, v rozhovoru pro německý list Automobilwoche odhalil některé detaily ohledně Mercedes-Benzu B Electric Drive. Model, který se představil loni jako prototyp, se začne prodávat v roce 2014. Německá automobilka ho nabídne od jara v Americe (jako jedinou variantu třídy B určenou pro tamní trh) a na podzim 2014 také v Evropě. Uvedení elektrického pohonu se bude termínově shodovat s faceliftem třídy B, poprvé uvedené v roce 2011.

„Ve všech klíčových kritériích bude plně elektrická třída B přinejmenším tak dobrá jako naši nejsilnější konkurenti,“ chválí třídu B Electric Drive Thomas Weber. Zároveň vypočítává jeho hlavní přednosti: pětimístný interiér s nezměněnou velikostí zavazadlového prostoru, dojezd v reálném provozu 200 km, maximální rychlost 160 km/h a akceleraci z 0 na 100 km/h za velmi slušných 7,9 sekundy. Elektromobil se tedy dynamikou vyrovná přeplňovanému benzinovému dvoulitru B 220 4Matic, případně dieselovému B 220 CDI.

Mercedes nabídne i vícestupňovou rekuperaci, která umožní zrychlené dobíjení baterie díky nastavitelnému brzdnému účinku motoru – například při jízdě z kopce. Tato funkce se bude ovládat páčkami na volantu, stejně jako manuální režim řazení u automatické převodovky.

Verzi se spalovacím motorem, který by sloužil k dobíjení baterií za jízdy, Mercedes neplánuje. Konstruktéři takovému řešení příliš nevěří, podle nich totiž není účinnější než klasický hybrid. A tak třída B zůstane jen u elektrického pohonu, který se bude nabízet souběžně se vznětovými a zážehovými agregáty – včetně CNG verze B 200 Natural Gas Drive.

Diskuze (3)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
14. 10. 2013 16:37
Re: PR
Daimler-Benz pomohl v roce 2009 TESLA MOTORS [odkaz] když ji bylo ouvej, JE TO KÁMOŠ !! TAKŽE JASNĚ ŽE PŘEKONÁ přepálenej křáp BMW i3 s palubovkou pro mimozemšťany s kterou bawor nechce prosadit elektromobily protože počebuje točit svoje spalovací popelnice ;-)
14. 10. 2013 16:01
facelift
je dobrá zpráva, tohle auto ho potřebuje jako sůl
Avatar - Ondore
14. 10. 2013 15:16
PR
- PR ako public relations, reči o aute, na ktorom sa zatiaľ neodvezieš a nebude to ani tak skoro...
- PR ako PRedražené šetrenie, už terajšia politika Mercedesu je postavená na hlavu, keď CNG verzia B-čka v základe stojí 32.640 euro, skús si pripočítať extras výbavu navrch a návod na šetrenie je jasný - kúp si iné auto...
- PR ako vyPRdni sa na to Mercedes a rob autá, ktoré majú zmysel...