Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Mercedes-Benz B přijede do Paříže

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Mercedes-Benz zdárně pokračuje ve vývoji elektromobilů. Tohoto druhu pohonu se dočkala i aktuální generace třídy B.

Trojcípá hvězda své elektřinou poháněné automobily opatřuje logem Electric Drive a třída B současné generace s kódem W246 není výjimkou. Modrý vůz je zatím konceptem, ale od běžných Mercedesů B se nijak výrazně vizuálně neliší.

Jeho elektromotor dává dostatečný výkon 100 kW (136 k) a točivý moment 310 Nm, takže brzdou provozu určitě nebude. Na jedno nabití přitom ujede dle podmínek až 200 km. Lithium-iontové baterie jsou umístěny v podlaze před zadní nápravou, u Mercedesu vymysleli pro tento prostor název „Energy Space“. Kapacitu článků lze doplňovat jak z běžné zásuvky o 230 V, tak i z vysokonapěťového terminálu o 400 V. Díky instalaci akumulátorů na zmíněném místě není nijak omezen prostor pro cestující ani jeho variabilita.

Mercedes-Benz B Electric Drive se světu ukáže na nadcházejícím autosalonu v Paříži. Produkční model bude následovat v roce 2014, alespoň takový je plán. Dle slov automobilky by měl být prakticky použitelným vozem. Doplní sériové verze supersportu SLS AMG E-Cell ze Ženevy 1010 a maličkého Smartu ForTwo Brabus Electric Drive, které budou představeny rovněž ve francouzské metropoli.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - wladyk
18. 9. 2012 14:20
Re: A prijede na podvalu ?
Když mají dobrý prodlužovák ze Stuttgartu do Paříže tak to v pohodě zvládnou. >:-[]
18. 9. 2012 12:46
A prijede na podvalu ?
anebo ho dopravi po vlastni ose ... kurnik, ale to uz aby dneska vyjeli aby to do 29 zari stihli...