Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Mercerdes EQE už křižuje Německo. Láká na dojezd 700 kilometrů

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

V příštích letech chystá automobilka Mercedes celou řadu nových elektromobilů. Jedním z nich se stane i SUV EQE, které slibuje velkou baterii a solidní dojezd.

Moderní elektromobily automobilky Mercedes-Benz se označují EQ. První vlaštovkou se stalo SUV EQC (viz fotogalerie), elektrická alternativa konvenčního GLC. Ještě před koncem roku pak mají nabídku obohatit menší modely EQA a EQB. Do toho se očekává příjezd vlajkového EQS. Ani tím ale stříbrné šípy nekončí…

Na německých cestách již bylo spatřeno několik maskovaných prototypů modelu EQE, většího sourozence EQC, jenž by se měl oficiálně představit za dva roky. Štítek EQE však najdete i na limuzíně, která by měla dorazit ve stejném období. Půjde o jakousi elektrickou obdobu třídy E s obdobnými designovými prvky.

Video se připravuje ...

Maskování sice zatím neukázalo mnohé, přesto se dá předpokládat, že vzhled novinek volně naváže na model EQC. Očekáváme úzké linky diodových světlometů, velkou zaslepenou masku chladiče s emblémem značky uprostřed a celkově hodně uhlazené a zakulacené tvary.

Pokud jde o techniku, model EQE dostane zbrusu novou platformu MEA určenou výhradně pro elektromobily. Jde o architekturu, která se jako první objeví v chystané vlajkové lodi EQS. Mercedes říká, že nová základna umožní větší flexibilitu co do rozměrů, praktičnosti, ale i použité techniky. Ta zatím zůstává tajemstvím, Mercedes si však již nechal registrovat celou paletu štítků od EQE 300 po EQE 600.

Platforma využívá hliníku a uhlíkových vláken, aby se minimalizovala její hmotnost. Kromě toho je schopna pojmout až 100kWh akumulátor, což by teoreticky mělo vystačit na dojezd blížící se 700 kilometrům na jedno nabití. Pokud architekturu využijí ve Stuttgartu na sto procent, pak se tak prvně stane v již zmiňovaném EQS. Třešničkou na dortu má být dobíjení výkonem 350 kW, což znamená doplnění na 80 % za nějakých 20 minut.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2020 14:57
Re: Re: Re: Problém
Těch pár klišé co odpůrci FURT DOKOLA OPAKUJÍ :-O :D

Ty se podívej jaký nesmysly si včera opakoval o nabíječkách = to že větší se musí zhroutit = opakuješ to už ROKY

https://thedriven.io/2019/05/24/worlds-largest-charging-station-in-shenzhen-powers-all-electric-taxi-fleet/ TO je nabíječek na jednom místě co? :-)

PROČ furt jen vymýšlíte proč NE místo se snažit pochopit proč JO = prostě KDO CHCE HLEDÁ ZPŮSOB KDO NECHCE HLEDÁ DŮVOD

Zajímavý že ani po vysvětlení ti nedochází ten OBŘÍ ROZDÍL = dopravit na cílový místo benzín nebo ropu nebo jen elektřinu. Že i ten výdejní stojan https://www.vydejni-nadrze.cz/…stranny-d335.htm?… jede na elektřinu = ti už došlo? :D
5. 8. 2020 14:30
Re: EQE
Ono to v realu bude se 100 kwh baterkou sice 450-500 km ale i to neni spatny.
5. 8. 2020 14:30
Re: Re: Re: Problém
Jeste je nutny pocitat s faktem ze nejsi na silnici sam takze tezko prijedes k prazdny dobijecce ktera bude cekat jen aby sis za 20 minut dobil par kilowat. Takze tam spis budes hodinu kempit nez se doatanes na radu :D
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2020 08:47
Re: eqc
PŘESNĚ tady to vždy končí = už nikdy nikdo nijak neodpověděl

Dokonce VĚTŠINOU něco takovýhohle = míň či víc rádobyvtipná KRAVINA

Takže znova milion nastartovanejch aut na ropu = nebo emise nula = nemá to nic s Prahou. Sou daleko větší města s víc autama = a úplně STEJNÝ je to ale i v menších městech. Jedno jestli těch nastartovanejch aut je milion, sto tisích nebo klidně jen tisíc vs NULA

Zajímavý že ZDE bez výjímky = diskuse končí
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2020 08:38
Re: Re: Re: Problém
20 minut = jednou za cestu do Chorvatska = už teď http://www.hybrid.cz/…ch-do-chorvatska

Zkus si představit ten rozdíl = co to znamená dostat do místa kde tankuješ vytěženou přepravenou zpracovanou znova přepravenou ropu. Máš to?
A teď do garáže nebo do stojanu kde říkáš že bys nevydržel 20 minut = dostat elektřinu

Hotovo? No tak si jistě došel k tomu co https://vtm.zive.cz/…026/default.aspx ;-)