Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Renault Master Z.E. míří do služeb DPD. Zatím kolem Prahy

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Přední český přepravce DPD obohatí vozový park o elektrickou dodávku Renault Master Z.E.. Není to přitom první elektromobil v jejích službách.

Společnost DPD známe jako předního přepravce nejen v České republice, ale i celé Evropě. Už před časem se firma pustila do testování malé elektrické dodávky Renault Kangoo Z.E., na kterou nyní navazuje další elektrický užitkáč francouzské automobilky - Master Z.E..

Hlavní výhodou je pochopitelně větší přepravní kapacita. Master Z.E. disponuje novou generací motoru, který umožňuje reálný dojezd až 120 kilometrů při běžném provozu. Při extrémních podmínkách, jako je přeprava těžkých nákladů nebo jízda ve městě při častých zastávkách, činí dojezd zhruba 80 kilometrů. Zdá se to jako málo, přepravní společnosti pohybující se ve velkých městech se však shodují, že pro denní provoz je takový dojezd prý dostačující.

DPD tímto krokem pokračuje ve své dlouhodobé vizi snižovat uhlíkovou stopu. „Po úspěšném zařazení dodávky Kangoo Z.E. máme radost, že můžeme otestovat další model značky Renault. Nadále pokračujeme v úsilí dopravit zboží zákazníkům s ohledem na životní prostředí a zároveň nesnižovat úroveň doručení,” vysvětluje Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel Direct Parcel Distribution CZ.

Dodávka míří do služeb společnosti na měsíc, pohybovat se bude v ulicích Plzně, následovat má depo Unhošť, City depo a Nehvizdy. Všechna tato depa doručují do centra Prahy a Středočeského kraje. Kromě bateriových vozů využívá firma užitkáče splňující nejpřísnější emisní normy. Zboží doručuje rovněž na elektrokolech a v centru Prahy pomocí pěších kurýrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
17. 3. 2020 18:42
Toto bude
asi dostačujúce a aj vhodné do mesta, ale za tú cenu (neviem ako pre DPD) nech si to strčia do pr... To kúpim 2 a pri troche šťastia aj 3 normálne dodavky.