Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elon Musk potvrdil další položku na svém seznamu přání. Teslu jako dodávku

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Musk elektromobil jeho automobilky s užitkovým zaměřením zmínil již v roce 2018. A v jednom z posledních rozhovorů myšlenku opět oživil.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk je snílek, který se v posledních letech pochlubil celou řadou nápadů. Před třemi lety například v jednom z rozhovorů zmínil možnou spolupráci s koncernem Daimler na elektrické dodávce ve stylu Sprinteru. Tehdy jednomu z uživatelů sociální sítě Twitter odpověděl, že se na možnou kooperaci zeptá.

A analytik RBC Capital Markets Joseph Spak se teď Muska na vznik dodávky optal znovu. Tesle ostatně elektromobily s užitkovým zaměřením nejsou úplně cizí, už nějaký ten pátek se pracuje na tahači Semi i extravagantním Cybertrucku. „Myslím, že přijde vhodná chvíle na výrobu čistě elektrické dodávky,“ odpověděl Musk.

Odemknout video

Zatím není jasné, jestli je spolupráce s Daimlerem na takovém voze aktuální, nebo se Tesla spojí s někým jiným, případně se vydá vlastní cestou. Mercedes-Benz už stihl potvrdit řadu elektrických dodávek včetně Sprinteru a neotálí ani evropská mainstreamová konkurence.

Musk však v rozhovoru připomněl, že největší překážkou v expanzi do dalších a dalších automobilových segmentů je pro Teslu nedostatek akumulátorů. „Počet baterií je nyní zásadně omezen. Pokud se člověk nepodílí na procesu výroby, nedokáže si ani trochu představit, jak náročné to je,“ uvedl lídr Tesly s tím, že výrobu baterií dokonce označil za nejtěžší věc na světě.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

1. 2. 2021 02:05
Re: ...
Nemaj obavu, v Tesle o nej ani nevedia. To len zas nejaký "grafik" asi nemal čo robiť.
Avatar - WinDiesel
31. 1. 2021 11:56
Re: ...
V tom případě dosti trapná malůvka.
Avatar - WinDiesel
31. 1. 2021 11:55
Re: Re: V EU neprorazí....
Jen další z mnoha systémů LETADLO. Investoři si musí na něco sáhnout a potom už to jede ... Třeba to neskončí, USA natiskly tolik peněz že investoři neví co s nimi, budoucnost je zajištěna.
31. 1. 2021 09:44
Re: Re: V EU neprorazí....
Nemam pocit, zeby tesla nejako vazne prerazila. Skor sa stara o vasnive diskusie na nete ako o poriadne predaje. A zatial najpredavanejsim artiklom z portfolia su emisne povolenky. Az cas ukaze ...