Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ETA 02 je převlečené BMW 135i Cabrio. Má připomínat legendární „bávo“ 2002

Martin Tolar
Diskuze (0)

BMW 2002 se zcela karbonovou karoserií nikdy neexistovalo. Ale moderní technika umožňuje zrealizovat kde co.

Pokud je na vás BMW řady 1 Cabrio příliš moderní, tak právě vás hledá německá společnost Everytimer Automobile. Ta pod názvem ETA 02 Convertible nabízí přestavbu moderní jedničky na vůz inspirovaný starým dobrým BMW 2002. Auto se poprvé ukázalo loni ve dvou prototypech, které měly ještě laminátovou karoserii.

Teď už si můžeme prohlédnout finální podobu.

Stačí mít BMW 135i Cabrio a dost peněz, a rázem vám může garáž zdobit kabrio s retrovzhledem, ale současně s lehkou karbonovou karoserií. Auto se právě teď představilo na Retro Classics ve Stuttgartu.

Když si objednáte ETU 02, firma jako první z vašeho BMW odstraní originální karoserii. Tu následně nahradí zcela novými panely z uhlíkových vláken. Přední část je opačně zkosená s novými kulatými světlomety a klasickými svislými ledvinkami na masce. ETA vám dodá i speciální kola inspirovaná těmi z M4 GTS, ovšem bez moderních oranžových detailů. Vzadu jsou také nové kulaté světlomety a dvě koncovky výfuku. Celkově je tvar zadní části zakulacený takovým způsobem, aby laika zmátl a působil jako klasické BMW ze 70. let.

Jenže to vše je jen na pohled, pod retro kapotou je třílitrový řadový šestiválec se dvěma turby a výkonem 302 koní. O takovém výkonu si mohl kterýkoliv model z takzvané Neue Klasse nechat jen zdát. Na stovce je ETA 02 za 5 sekund a zastaví jej ve zrychlování až omezovač v 250 km/h. Přestavba vás vyjde na 1,8 milionu korun, plus si budete muset pořídit BMW 135i Cabrio. A jejich ceny se pohybují mezi 350 až 850 tisíci korun v závislosti na stavu.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme