Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropské automobilky mají obavy z jihokorejské konkurence

redakce AUTO.CZ
Diskuze (401)
"Považujeme firmy Hyundai a Kia za velmi vážné konkurenty, protože vyrábí dobré automobily," uvedl šéf prodeje VW.

Evropští výrobci automobilů mají obavy z konkurence ze strany jihokorejských rivalů Hyundai a Kia. Čínské automobilky ale zatím nejsou považovány za hrozbu. Vyplývá to podle agentury Reuters z názorů analytiků a prohlášení představitelů evropského automobilového průmyslu na autosalonu ve Frankfurtu.

"Považujeme firmy Hyundai a Kia za velmi vážné konkurenty, protože vyrábí dobré automobily, mají solidní design a zlepšují kvalitu," uvedl šéf prodeje německé automobilky Volkswagen Christian Klingler. "Jsou to velmi silné firmy a silní konkurenti," řekl o společnostech Hyundai a Kia šéf evropské divize největší americké automobilky General Motors.

Automobilky Hyundai a Kia byly dříve považovány za výrobce levných vozů s nezajímavým designem. Firmy však v posledních letech zapracovaly na svých problémech s designem i kvalitou, a začaly tak dosahovat vynikajících výsledků v prodeji, a to i během světové finanční a hospodářské krize.

"Hyundai bude s Volkswagenem soupeřit o titul největšího výrobce automobilů na světě. Ne v tomto nebo příštím roce, ale rozhodně ve středně dlouhém období," uvedl analytik Frank Schwope ze společnosti NordLB.

Hyundai tvoří společně s dceřinou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. V Evropské unii tato dvojice představuje z hlediska prodeje největší asijskou automobilku, napsala agentura Reuters.

"Jsou dost agresivní po celé Evropě. Jsou jedním z našich největších konkurentů," uvedl šéf evropských aktivit největší japonské i světové automobilky Toyota Didier Leroy.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.


redakce AUTO.CZ
Diskuze (401)
21. 9. 2011 07:36
Re: Viz. Rio
Nejsou na spicce ani v inovacich ani v kvalite - to je to, co se ti snazim vysvetlit. Ja netvrdim,ze jsou to kramy, to vubec ne, ale pokud srovnavas kvalitu, tak jsou daleko za Japonskymi i vetsinou Evropskych vyrobku. Ostatne to mas i v tom tvem uryvku - zjednodusene za ty prachy je to OK.
Delsi zaruku davaji ne proto, ze svym vyrobkum tolik veri, ale proto, ze je pro ne jednodussi vadny kus proste vymenit za levne vyrobeny novy, nez poslouchat reci o mizerne kvalite a mizernych zarukach. Ostatne tak na to jdou ted i H+K s jejich 7letou zarukou.
Na testy a zkusenosti majitelu se musis divat jaksi s nadhledem. Testy vetsinou probihaji jen kratce a v rychlosti, a kdo ceka mizernej kram, je vetsinou na prvni pohled prijemne prekvapen (ja jsem ostatne taky u toho XC500 byl prijemne prekvapen, jinak bych ho nebral).
Zkusenosti majitelu jsou ovlivnene mimojine i cenou. Pokud nekdo zaplati o 30% mene, pak ceka i o 30% horsi kvalitu a zivotnost a je fakt, ze taiwanske masiny na tom jsou podstatne lepe oproti temto ocekavanim.
Jen priklad z doby, kdy jsem to Kymco kupoval:
Dal jsem za nej 138 000,- Srovnatelny Nexus 500i byl za 195 000,- a kultovni T-Max 500 za brutalnich 255 000,- bez ABS. Ja nevedel, jestli mne maxiskutry chytnou a tak jsem vzal Kymco, nakonec mne chytly, a mam ted Japonce - asi nejdrazzsiho, co se dela, ale to uz cena nebyla rozhodujici.
To cos napsal o tom prekvapeni ala Japonsko - tak to mas pravdu, jiste nas to ceka, ale az za par let...
Avatar - Guttalax
21. 9. 2011 00:11
Re: za rok budu uz posra.ti, dnes sa este len boja
;-) Třeba jsou sousedovy >:D
20. 9. 2011 23:50
Re: Viz. Rio
Asi ne uplne chapu, co znamena to tve "odkopat se". Ja jsem jen tvrdil, ze taiwanske skutry jsou uz stejne (kvalitou) dobre jako japonske a ze jeden mam. Zatim nejsou na spicce v inovacich, ale v kvalite uz ano. V sirsim kontextu jsem tim chtel rict, ze to, cim prekvalipa Korea, a kdysi Jap, prekvapi jednou i Cina (zatim Taiwan).

Nejsem pritom zdaleka sam, kdo si to mysli, staci dat do google taiwanese scooter quality. Pokud te nepresvedci tyto testy, zkusenosti majitelu, a stale veris, ze jsou to kramy, je mi to jedno. Je to takovy klasicky cesky hospodsky nazor, to same se ostatne v 50, 60 letech rikalo o japoncich. Kampak na nasi Jawu. Sam mam Jawy dve.

precti si tohle: "We can now say that we have seriously evaluated close to 100 scooters to arrive at our current product lines. We can also say that we firmly believe that Taiwanese produced scooters are at the top of the heap for a combination of great quality and value. The Taiwanese companies often offer the longest warranties because of the confidence they have in their product." (zdroj: [odkaz] )

20. 9. 2011 23:42
Re: Trochu smutna diskuze
Děkuji za rozbor mentality - po pravdě, musím krčit rameny, že nemáme v sobě kus jejich povahy.
20. 9. 2011 23:28
Re: Prostacek GTI
Trefná diagnóza :yes: