Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Existuje prostor pro BMW X9? Podle tohoto grafika ano

Dominik Kovář
Diskuze (3)

V Bavorsku svým konceptem i Vision Dee trochu vyděsili vlastní fanoušky v otázce budoucího směřování designu značky BMW.

BMW je v současné chvíli automobilkou, která se nebojí dělat odvážné a velké kroky. Je aktivní jak na poli sportovních vozů M (M3 Touring, 3.0 CSL, M4 CSL), tak i elektromobilů (iX, iX1). Nezapomíná však ani na své tradiční modely - je tomu téměř rok, co byla představena po stránce designu kontroverzní nová generace vlajkové lodi německé automobilky, limuzína řady 7.

Video se připravuje ...

Tyto kroky ukazují, že v Bavorsku jsou pravděpodobně tou nejaktivnější automobilkou, která své úsilí investuje do všech technologií a pohonů, které v současné době automobilový průmysl nabízí. Je zde ještě nějaký model, nad kterým by mohlo BMW uvažovat? 

Model X7 je vlajkovou lodí mezi SUV. Jeho přímým konkurentem je Mercedes-Benz GLS, který je na délku větším vozem (5.207 mm proti 5.181 mm). Pokud bychom se oprostili od evropského trhu a zaměřili se na americký, dalším konkurentem je Cadillac Escalade s délkou 5.382 mm. Cadillac zároveň nabízí verzi Escalade ESV s prodlouženým rozvorem o délce 5.766 mm. 

Je na základě konkurence ve hře něco jako model X9, tedy model X7 s delším rozvorem? Pravděpodobně ne, ale před BMW se v poslední době vyplatí být na pozoru. Digitální ilustrace od tedoradze.giorgi je označená právě jako model X9 M, tedy dokonce v ostré variantě. 

Spíše, než polemizovat o tom, zda bude či nebude model X9, nás zaujal designový jazyk, který byl na tento koncept použit. Po představení konceptu i Vision Dee dost možná dostali nadšenci německé značky strach z toho, jakým směrem se bude ubírat budoucí design vozů BMW. 

Video se připravuje ...

V kategorii SUV a crossoverů se blíží představení nové generace modelu X2, nová X3 také nebude příliš daleko. Můžeme se těšit na podobný vzhled jako u digitální ilustrace modelu X9 M? 

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Doporučujeme

15. 3. 2023 07:51
Re: A ze to ide aj bez megaladvin
Dizajn tvorený premaľovaním nejakej fotky, to už je len úroveň. Predstavuješ si to jak Hurvínek válku.
Avatar - KANKUNEN
14. 3. 2023 16:54
Re: A ze to ide aj bez megaladvin
:yes:
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2023 16:47
A ze to ide aj bez megaladvin
Parada :yes:

Aneb ten pocit ked zistis ze aj nejaky nezavisly grafik je sikovnejsi a ma lepsi cit pre dizajn ako cele to skostnatene dizajnerske studio bmw