Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

F1 ukázala první záběry z oficiální hry pro letošní rok. Jedna zásadní věc ale zůstává tajemstvím

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Společnost Codemasters oficiálně oznámila datum premiéry nové hry F1, zároveň před nejslavnějším závodem ukázala první záběry.

Se skřípajícími zuby museli fanoušci Formule 1 přivítat ochrannou svatozář, která se stala nedílnou součástí každého monopostu ve startovním poli. Jde o bezpečnostní prvek, jenž má chránit hlavu závodníka před letícími předměty a zamezit tak tragickým nehodám.

Ruku na srdce, nejde o žádný designový skvost. A kromě reálných monopostů se objeví i na těch virtuálních, konkrétně v oficiální hře F1 2018. První pohled z formule ukazuje video závodníka Charlese Leclerca, nováčka ve startovním poli, který nás sveze po monackém okruhu. Důvod je prostý, tento pilot se jako jediný ve startovním poli narodil v Monaku a prožil tu celé dětství.

Hráče, kteří se na titul těší, zajímalo jediné. Jak bude s ochrannou svatozáří vypadat pohled ze závodního kokpitu, který je mezi virtuálními jezdci tak oblíbený? Odpověď nám ale Codemasters zatím nedávají, jízdu ve videu totiž vyobrazuje jen z televizní kamery nad kokpitem. Hráči teď apelují na vývojáře, aby byl tzv. halo kokpit volitelný, čili aby jej šlo při pohledu z kokpitu v nastavení odstranit.

Codemasters moc dobře ví, proč pohled z kokpitu v prvním oficiálním videu chybí. Uvidíme, jestli nakonec vyslyší prosby fanoušků, ale spíše o tom pochybujeme. Tvůrci alespoň slíbili, že zapracovali na světlech, počasí a dalších aspektech, díky kterým bude hra ještě realističtější. Chybět letos nebude ani rozšířený režim kariéry.

A pokud vás přeci jen zajímá, jak by jízda s ochranným kokpitem mohla vypadat, podívejte se na druhé přiložené video, kde je to ukázáno díky šikovným vývojářům jednoho herního módu.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)