Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Faceliftovaný VW Beetle: upravený vzhled, stejné ceny

Libor Zezulka
Diskuze (4)

Mírné kosmetické změny VW Beetle a posílení naftového motoru nepoznamenalo prodejní cenu. Ta zůstala alespoň v Německu na stejné úrovni.

Volkswagen představil faceliftovaný novodobý Brouk v provedení kupé i kabrio na konci května a okamžitě umožnil zákazníkům přepudrovaného broučka objednávat s tím, že automobil dostanou v září. Upravený New Beetle se odlišuje od současné verze minimálně, nové (respektive mírně pozměněné) jsou přední a zadní světlomety, přední směrové světlomety a přední nárazník. Motorová paleta zůstala beze změn, opět můžete vybírat mezi čtyřmi zážehovými a jedním vznětovým motorem.

Benzínový základ tvoří 1.4 s výkonem 55 kW, na vrcholu stojí 1.8 Turbo o výkonu 110 kW. Vznětový motor 1.9 TDI posílil o 4 kW. Dobrá zpráva pro všechny zájemce o faceliftovaný Beetle je, že ceny zůstávají nezměněny (zatím v Německu). Základní varianta stojí 16 050 eur pro kupé a 20 320 eur pro kabrio, za naftou poháněného Brouka zaplatí němečtí zákazníci 20 450 eur v provedení kupé a 23 345 eur jako kabrio. V České republice momentálně cena začíná na 511 200 Kč za kupé s 1.4 55 kW.

Libor Zezulka
Diskuze (4)