Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fenris Motorcycles: 300 km/h na elektřinu v jedné stopě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Dánská společnost Fenris Motorcycles pracuje na vývoji elektřinou poháněného motocyklu, jehož jízdní výkony mají zastínit drtivou většinu současných silničních sportovních motorek.

Společnost Fenris Motorcycles se sídlem v Kodani pomalu odhaluje první výsledky vývoje svého vlastního elektřinou poháněného motocyklu a zároveň zmiňuje plány ohledně jeho malosériové produkce.

Stroj z vlastního vývoje dánské firmy zaujme na první pohled svým designem i řešením podvozku, u nějž je použito přední vidlice s rejdovým čepem, zatímco vzadu je konvenční vidlice, před níž je v rámu z hliníkové slitiny uložen motor a baterie.

První sériový model značky Fenris Motorcycles má být silničním sportovním motocyklem, jehož elektromotor o hmotnosti okolo 12 kg má disponovat výkonem 150 kW (204 k) a točivým momentem 250 N.m dostupným od 0 do 5000 min-1.

Tyto hodnoty mají stroji o hmotnosti okolo 195 kg umožnit akceleraci z 0 na 100 km/h za méně než 3,0 s a dosáhnout maximální rychlosti přes 300 km/h. Blíže nespecifikované baterie pak mají zajistit dojezd okolo 250 km.

V současnosti stále probíhá vývoj, a pokud vše půjde podle plánu pak má být v roce 2019 uvedena na trh první série 500 exemplářů sportovních motocyklů Fenris Motorcycles. Na ně pak má navázat další model v podobě cestovně laděného stroje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 1. 2017 13:32
Baterky
Předpokládám že baterky do toho ještě nemají když ani neuvedli kapacitu