Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 488 GT Modificata je okruhová specialitka pro několik vyvolených

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Automobilka Ferrari představila okruhový speciál 488 GT Modificata. Jeho majitelé s ním budou moci závodit v jediném šampionátu.

Konstruktéři totiž sice vycházeli ze zkušeností, které nasbírali v programech GT3 a GTE, při vývoji 488 GT Modificata šli ale dál a jednoduše se neřídili pravidly organizace FIA. Postavili auto, které je určené pro vlastní seriál automobilky Ferrari: Competizioni GT.

V příštím roce by tento podnik měl zahrnovat akce na pěti známých okruzích. A asi je vám jasné, že seriálu se nemůže zúčastnit jen tak někdo.

Ale zpět k autu. Ferrari 488 GT Modificata vychází z "oficiálních" závodních speciálů 488 GT3 a 488 GTE. Karoserie je z uhlíkových vláken a doplňují ji aerodynamické prvky, které při rychlosti 230 km/h generují přítlak 1000 kg.

Zavěšení pochází z 488 GTE, brzdy dodalo Brembo a slick pneumatiky vyrábí Pirelli. O pohon se stará 3,9litrový vidlicový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly a poskytující výkon okolo 700 koní.

Interiér pochopitelně připomíná regulérní závodní auto - jsou tu dvě skořepinová sedadla, závodní multifunkční volant či digitální přístrojový panel. Řidičům pak Ferrari nabízí možnost nahrát si pomocí pokročilé telemetrie data o jízdě na USB disk a následně je v klidu prostudovat na počítači.

Cenu bohužel výrobce neprozradil, ale rozhodně půjde o velice drahou hračku. A jak už bylo řečeno, samotné peníze nestačí, Ferrari vůz svěří pouze vyvoleným účastníkům programu Competizioni GT.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme