Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 612 Scaglietti v úpravě Hamann Motorsport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Scaglietti v nabídce značky Ferrari představuje cestovní model, čehož důkazem mají být plnohodnotná zadní sedadla. To ovšem nebrání známému úpravci Hamann Motorsport v tom, aby se pustil do dalších úprav a vylepšení...

Pravdou je, že tento model oslovuje přeci jen trochu starší úspěšné sportsmany na rozdíl od modelů F430 nebo 599 GTB Fiorano, mířící na mladší milionáře.

To ovšem nebrání známému úpravci Hamann Motorsport v tom, aby se pustil do úprav rychlého cestovního gran turisma. Na karoserii přibyla sada spoilerů, které nemají pouze estetickou funkci, ale podílejí se také na zlepšení aerodynamiky. Spoiler pod předním nárazníkem, zadní spoiler s difuzorem a křídlo na víku zavazadlového prostoru se mají postarat o větší přítlak vozu k silnici při vysokých rychlostech.

Aerodynamické komponenty jsou vyráběny ze sklolaminátu nebo na přání zákazníka může k jejich výrobě posloužit karbon.

U Hamannu si pohráli i s výfukovým potrubím, které nahradili vlastním výtvorem z nerezové oceli s čtveřicí koncovek o průměru 90 mm. Nové potrubí je poněkud propustnější než to původní a dovoluje dvanáctiválci hlasitější projev.

Aby byla úprava exteriéru kompletní, jsou nabízena také kola z lehké slitiny „Edition Race“ o rozměru 20 nebo 21 palců. Úpravce uvádí, že pro Scaglietti jsou nejlepší tyto dvě kombinace: disky vpředu 9.0 J x 20" a vzadu 12.5 J x 20" s pneumatikami o rozměrech vpředu 245/35 ZR 20 a vzadu 335/30 ZR20 nebo disky vpředu 9.0 J x 21" a vzadu 12.0 J x 21" s pneumatikami vpředu 245/30 ZR 21 a vzadu 345/25 ZR21.

Klienti, kterým nevyhovuje sériový interiér si jej mohou nechat u Hamanna přečalounit. Ti, kteří se dokáží ve Ferrari nudit, mají možnost objednat si DVD přehrávač nebo PlayStation.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Enthusiastic.driver
4. 5. 2007 10:26
UGH ???
Myslim, ze mistr tesar se neutnul jenom u Lamba... 8-s Lambo je designove drave, proto na nem ty spojlery jeste zkousnu, ale zdevastovat elegantni Linie nejvetsiho Ferrari sadou nastavcu a temi cernymi koly ??? :no:
Mamma mia, musi to byt ??