Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari avizuje pro letošní rok dvě novinky. Ani jedna není SUV

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

V souvislosti s italskou automobilkou se už dlouho hovoří o historicky prvním SUV. Na něj však přijde řada až za dva roky.

Automobilka z Maranella měla mimořádně plodný rok 2019. Představila pět důležitých novinek - modely Roma, SF90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider a konečně 812 GTS. Hlavní marketingový a obchodní ředitel společnosti Enrico Galliera v rozhovoru pro britský Autocar prozradil, že letos bude novinek méně, přesto se můžeme těšit rovnou na dvě.

Galliera sice odmítl komentovat, o kterých modelech konkrétně je řeč, naznačil ale, že nejspíše půjde o rozšíření modelové řady. „Teoreticky nás zajímá každý segment. Můžeme vstoupit na jakýkoliv trh, který splňuje požadavky našeho luxusního automobilu. Máme určitá pravidla, jelikož jsme výhradně výrobce sportovních aut,“ vysvětluje marketingový šéf.

Jistojistě víme, že ani jednou z novinek pro letošní rok nebude připravované SUV. Příjezd modelu Purosangue je naplánován až na rok 2022. Zdroje blízké automobilce uvádějí, že nemáme očekávat ani nový hypersport, stejně tak je nepravděpodobný příjezd nějakého základního modelu s V6 v útrobách.

Špionážní fotky zachycené v posledních týdnech naznačují, že bychom se letos mohli dočkat modelu SF90 Stradale Spider. A druhý vůz? Jeho identita zatím zůstává ve hvězdách. Že by nový hybrid? Těžko říct. Na odpověď si budeme muset minimálně několik týdnů počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme