Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F40 jako motokára? Věrný kousek se bude dražit!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Ferrari F40 určitě všichni známe. Ale co takhle Ferrari F40 jako motokára?

Má vaše dítě v blízké době narozeniny a nevíte, co mu pořídit? Máme pro vás jeden skvělý tip. Tento dárek však bude možná ještě dražší než váš osobní vůz.

Řeč je o replice dětské motokáry ve stylu legendárního Ferrari F40. Vůz, který měl premiéru v roce 1987 a byl posledním modelem, jehož výrobu schválil samotný zakladatel Enzo Ferrari. Pod kapotou vozu se nachází 2,9litrový vidlicový osmiválec s dvěma turbodmychadly. Výkon dosahuje hodnoty 352 kW (478 k) a 577 Nm točivého momentu. Z nuly na sto vyletěla F40 za 4,1 vteřiny s maximální rychlostí 324 km/h.

Video se připravuje ...

F-Race Junior (tak se motokára nazývá) není pouze hračka na koukání, je to skutečně řiditelná motokára. Kopie Ferrari F40 je téměř dokonalá, i když bychom našli pár nedostatků. Lehce odfláknutý je tvar výfuku nebo předek modelu, kde mohly být křivky o něco přesnější.

Interiér nabízí skořepinová sedadla potažená látkou s reálnými bezpečnostními pásy. Detaily ve stylu zapalování s klíčkem, číselníkem na palubní desce nebo odnímatelné střechy zaslouží pochvalu.

Celkově se určitě jedná o velmi povedenou repliku. Motokára má nezávislé zavěšení a kotoučové brzdy. V zadní části dětské motokáry je motor o objemu 270 ccm,  maximální rychlost činí 64 km/h, na motokáru ovšem váží nemalých 250 kg.

F-Race Junior se bude dražit 18. srpna přes RM Sotheby’s a očekává se, že by se jeho cena mohla pohybovat až kolem milionu korun. To bude pro někoho hezký dátek…

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme