Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari LaFerrari Spider: Vznikne jen 10 kusů otevřeného hybridu?

David Bureš
Diskuze (0)
Maranellská automobilka ví, jak oslovit náročné klienty. Nyní pracuje na otevřené verzi modelu LaFerrari.

Již delší dobu se internetem šíří zvěsti, že Ferrari chystá model LaFerrari také v otevřeném provedení. LaFerrari Spider zřejmě opravdu vznikne, server The Supercar Kids s odvoláním na nejmenované zdroje z automobilky tvrdí, že tento vůz už byl schválen k sériové výrobě. V minulosti tento server potvrdil, že ve světě superaut má dobře informované zdroje.

LaFerrari se podle The Supercar Kids stane velice exkluzivním zbožím. Ferrari údajně postaví jen 10 exemplářů tohoto auta. Ve srovnání se Spiderem tak výchozí kupé bude vlastně velkosériovkovou, výroba LaFerrari je omezena na 499 exemplářů. Všechny z nich přitom byly vyprodané již před zahájením výroby.

Kompozitová struktura LaFerrari je dostatečně tuhá, aby bylo možné od kupé odvodit otevřený model. Změnou budou dveře, které budou konvenční a ne k nebi otevírané jako u kupé. Střechu mají tvořit dva panely, podobné řešení bylo dostupné už pro někdejšího předchůdce LaFerrari, model F50.

S ohledem na malý počet vyrobených exemplářů nebude LaFerrari lákat na nízkou cenovku. Zatímco normální LaFerrari stojí 1,3 milionu eur (cca 36 milionů korun), Spider bude minimálně dvakrát tak drahé.

O pohon LaFerrari Spider se postará stejné pohonné ústrojí jako v kupé. To kombinuje 6,3litrový atmosférický dvanáctiválec, elektromotor a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku. Výsledkem je výkon 708 kW (963 koní).

Spider není jediná nová verze LaFerrari, která se v Maranellu chystá. Pracuje se i na okruhové variantě LaFerrari XX. Ta nebude určena pro závodní účely, ale pro speciální klienty, pro které Ferrari pravidelně pořádá jízdy na vybraných závodních okruzích.

David Bureš
Diskuze (0)