Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari v ČR: 42 prodaných aut v roce 2011, první 458 Spider v pražské prodejně

David Bureš
Diskuze (32)
Ferrari 458 Spider má být nejprodávanějším modelem na českém trhu v roce 2012.

Jediný oficiální prodejce vozů Ferrari na českém trhu, společnost Scuderia Praha loni v Česku prodala 42 nových vozů značky Ferrari, což je o čtyři více než v roce 2010. Do Česka v posledních dnech loňského roku dorazil i první exemplář modelu 458 Spider, který byl představen na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

První 458 Spider v Česku má žlutý lak. Základní cena vozu je 188.250 euro bez DPH, což při aktuálním kurzu činí 4.857.000,- Kč. V rámci programu Ferrari Genuine Maintenance je v této ceně zahrnuta bezplatná plánovaná sedmiletá servisní péče. Program se vztahuje i na modely California, 458 Italia a FF.

Scuderia Praha vedle značky Ferrari v Česku zastupuje i značku Maserati. Robert Pergl, předseda představenstva firmy tvrdí, že podle předběžných čísel klesá procento tzv. šedých dovozů. Lidé navíc podle něj oceňují možnost přímé spolupráce s továrnou při tvorbě vozu.

Firma Scuderia Praha vedle 42 nových Ferrari loni v Česku prodala 23 Maserati, i v případě vozů s trojzubcem se jedná o mírný nárůst proti roku 2010. Mezi loni prodanými Ferrari nechyběly ani 599 GTO a 458 Challenge, závodní varianta 458 Italia pro značkový šampionát Ferrari Challenge.

V letošním roce je cílem Scuderia Praha prodat opět více než 40 Ferrari a 20 Maserati. Podle vedení firmy by se nejprodávanějším Ferrari na českém trhu mohl letos stát právě model 458 Spider.

Ferrari 458 Spider je nástupcem modelu 430 Spider, na rozdíl od něj má místo plátěné stahovací střechy hliníkovou. Takové řešení je podle Ferrari dokonce lehčí než klasické látkové řešení se složitějším mechanismem. Stejně jako v případě modelu California je výrobcem a dodavatelem skládací střechy německé Webasto. Doba potřebná pro změnu z uzavřeného vozu na otevřený je pouhých 14 sekund.

David Bureš
Diskuze (32)
6. 1. 2012 19:10
potřeboval bych slevu asi 4,5 mega
Po menší slevě bych na tu 458 Italii měl. Je snad něco lepšího v té třídě? Možná, že i jo, ale tohle je Ferrari. Zabíjel bych,abych to mohl mít.
5. 1. 2012 23:29
Re: 42 prodaných ferrari,
Přesně tak. Těch 6 měsíců mi přijde opravdu rozumných. Já mám jako strop rok (a to to auto musí být něco extra), ale i ten strop se člověku mění. Rok byl určen před lety a delší dobu jsem o tom ani nepřemýšlel. Když je ti 18 a máš první práci, tak nemusíš být tak zodpovědný. Plat se zvedne, přijde bydlení, rodina atd. Tahle základní pravidla jsou dobré vodítko, aby jsi si snadno spočítal, jestli na to máš, a neměl zbytečně velké oči.

Tak dle tradičních hodnot by rodiče měli poskytnout bydlení dětem. Je lepší systém šetřit dětem na bydlení, než si na krk uvázat hypotéku a celý život ji splácet. A tyhle hodnoty vedly k vícegeneračnímu bydlení. Doufám, že "americký sen" se v Evropě moc dlouho neohřeje.
5. 1. 2012 20:38
Re: 42 prodaných ferrari,
Jasně,já tu diskuzi a to pravidlo beru s nadhledem. Je třeba brát v úvahu v jaké životní etapě člověk je a jaké má další výdaje,ale má to něco do sebe a trochu to koresponduje tím co mne vždy učili rodiče: Když na něco nemáš,tak si to nekupuj (samo,že výjimku má bydlení,to je hodně drahá a nezbytná položka).
5. 1. 2012 20:28
Re: 42 prodaných ferrari,
Tak pokud se chováte jako rodina, tak můžeš počítat za rodinu. Ale ten limit se vztahuje na všechna auta dohromady - nenech se zmást tím, že tu mluvíme o autě. :-)

Ta čísla jsou spíš obrazná. Záleží na příjmech, výdajích, jak auto chceš používat atd. Ale tady opravdu platí méně je více. Přísnější limit tě na mizinu nepřivede. Pro někoho může být pohodlnější auto zásadní pro život, tak si prostě připlatí. Ale jít nad 25%, vzhledem k předpokládaným nákladům na provoz, hraničí s ekonomickou sebevraždou. To chce už opravdu vědět, co děláš.
5. 1. 2012 20:17
Re: 42 prodaných ferrari,
A bere se to jen za jednotlivce nebo to můžu počítat z příjmu partnerů? :-) ;-)