Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari v Paříži

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Ferrari své fanoušky rozhodně nešetří. Některým mohli Italové naopak způsobit infarktový stav oznámením, že právě odhalená SA Aperta je už vyprodaná.

Zatímco rozmáchlé designérské křivky, záplava rudé barvy a sexy modelky už se pomalu staly koloritem italských stánků, ten se vzpínajícím se hřebcem byl ozvláštněný výstavkou extra prvků, které si lze do rudých strojů na peníze objednat. Záplavě volantů, sedaček a kol dominoval jakýsi věšák s plachtami z různobarevných usní, kterými lze za odpovídající sumy potahovat interiéry. I nedlouho po italii a californii došlo na dvě novinky, z nichž jedna se sice chystá do výroby, ale přesto si ji už nekoupíte.

Další člen dvanáctiválcové rodiny 599 je totiž dalším z řady malosériových výročních bonbónků, určených jako milý dárek několika desítkám vybraných sběratelů. V případě Ferrari SA Aperta jich bude přesně osmdesát – stejně jako let, po něž Ferrari spolupracuje s Pininfarinou. Fiorano přišlo o střechu a nejen to – navrátilo se trochu zpět ke kořenům a nejenže se trochu snížilo, místo očekávané skládací plechové, nebo aspoň pořádně tlusté plátěné střechy nabízí jen lehký přístřešek, který před ničím víc, než středním deštěm rozhodně neochrání. Naživo (Czechferrari) jde o jedno z nejhezčích novodobých Ferrari.

Proti tomu je druhá novinka vyložená lidovka. A to nejen svým posláním, ale i úkoly. I na ty nejbohatší totiž zanedlouho dopadne tvrdá pěst flotilových limitů CO 2 a každá cesta, jak omezit mastné pokuty za každý gram navíc nad povolených 120 g/km, zvýší zisky akcionářů. Proto přichází ekologické (!) provedení low-endové californie, nazvané Husákovým dětem dosti povědomě a libozvučně – HELE. Na emise šla podobně jako BMW na svůj Efficient Dynamics, takže o požitek z jízdy není nutné se obávat.

Ladislav Čermák
Diskuze (0)