Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 124 Spider: První teaser před premiérou v Los Angeles

Michal Fokt
Diskuze (4)
Debut otevřeného sporťáku značky Fiat se blíží. Od MX-5 odvozený 124 Spider bude debutovat už koncem měsíce v Americe.

Kdo by si ještě před pár lety pomyslel, že značka Fiat bude světovou premiéru nějakého vozu představovat v USA. Ale i přesto se to nyní děje. Za dva týdny se Los Angeles stane místem prvního představení malého roadsteru Fiat 124 Spider. Vůz, nesoucí kultovní označení, nebude mít mnoho společného s ostatními produkty turínské značky - bude sdílet šasi s vozem Mazda MX-5 a dokonce se bude v Japonsku vyrábět.

Očekává se však, že Fiat nahradí japonské atmosféry vlastními turbobenziny. Základem nabídky by se měla stát přeplňovaná čtrnáctistovka o výkonu, který se emikspětce ani nezdá - 180 koní, zkombinovat by ji mělo být možné se šestistupňovým manuálem i automatem. Ostré provedení Abarth by pak mělo dostat motor 1.75 TBi z Alfy 4C, jeho výkon ale zatím těžko odhadovat.

Fiat nás každopádně nyní připravuje na premiéru prvním teaserem, prozrazujícím siluetu roadsteru. Před časem se objevily špionážní fotografie, naznačující, že co se vzhledu týče, strčí japonský sourozenec v retrostylu navrženou 124ku do přihrádky mezi zadními sedadly, ale s konečným soudem je vždycky lepší počkat až na oficiální snímky. A proč představení v USA? Právě zde by se mělo Spiderů prodat nejvíce, Evropa bude v tomto případě hrát spíše epizodní roli.

Michal Fokt
Diskuze (4)
6. 11. 2015 18:59
Re: do přihrádky mezi zadními sedadly?
Na webu už existují i celkem zdařilé fotky nemaskovaného auta, pořízené při natáčení televizní reklamy. Od MX-5 se nový Fiat 124 Spider liší jen na přídi a zádi a taky logem na volantu. A pak samozřejmě i italskými motory. Ale nevypadá to vůbec špatně! :-) :yes:
Avatar - Bully_
6. 11. 2015 18:33
Re: do přihrádky mezi zadními sedadly?
Taky jsem design nove Miaty- velmi diplomaticky receno- neprekousl. Doufam, ze bude Fiat 124 Spider stat za to a to zrejme i motorove, jak se muzeme docist :yes:
Trochu nechapu jeho orientaci pro zamori, zvlast se silnejsi motorovou jednotkou by se podle me "japonsko-italska Miata" v Evrope mohla prodavat dobre.
Avatar - Barry Lyndon
6. 11. 2015 18:02
do přihrádky mezi zadními sedadly?
MX-5 není žádná krasavice. Automaticky očekávám, že Fiat bude výrazně hezčí.

Škoda, že místo za volantem asi na evropské parametry neupraví...
6. 11. 2015 16:53
teaser
>:D