Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500X: Malý crossover s doplňky od Moparu

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Díky propojení Fiatu a Chrysleru nabízí turínská automobilka pro své vozy v USA doplňky od Moparu. Do Los Angeles přivezla takto vyšperkovaný Fiat 500X.

Sympatický a už tak dost atraktivní malý crossover má sice s malou retro řadou pětistovky společný jen design, protože je postaven na větší platformě Punta. Ale aktuálně dostal za mořem ještě další vylepšení, konkrétně mnoho stylových i praktických doplňků. K černé karoserii se hodí červené pruhy na kapotě i střeše, polepy a kryty vnějších zpětných zrcátek, obzvlášť tehdy, když je rudý i plast uvnitř na palubní desce. Vše musí zkrátka a dobře ladit. To samé platí o litých kolech, která jsou k mání v několika různých provedeních, velikostech a třech barvách. Kus vystavený v L. A. Má konkrétně osmnáctipalcová s pneumatikami od Pirelli, jak jinak.

Praktickou stránku věci zastupují třeba střešní podélníky pro převoz lyží nebo snowboardových prken. A do zavazadelníku se hodí box se čtyřmi schránkami na drobnosti, které tak mohou být rozdělené a po kufru neputují. Sedadla jsou pokryta kůží Katzkin, volant i řadicí páka mají rudé prošívání, blyštivé pedály hrají na sportovní notu. Dodávají se i koncovky výfuků kupříkladu v černé barvě, vně i uvnitř narazíme na příslušná firemní loga. Majitel se přece musí pochlubit, že nevlastní tak úplně obyčejnou 500X. Ti, kteří touží po větší porci výkonu, si však musí počkat na Abarth.

Třešničkou na dortu je pak sledování vozidel EVTS (Electronic Vehicle Tracking System). U Moparu myslí i na bezpečnost a krádeže aut bohužel zatím zcela nevymizely. Ano, tahle vychytávka využívající systém GPS se hodí právě ve chvíli, kdy se objeví zloději a s crossoverem odjedou. Jeho nalezení policejními složkami je tak daleko snadnější.

Vývoj některých zmíněných prvků je ještě v prototypové fázi, jiné už jsou připraveny pro výrobu. Ve finále jich má být zhruba stovka, jen grafických balíčků pro exteriér pak dvacítka. Američané si tak mohou své vozy slušně vizuálně poladit ,mají rozhodně z čeho vybírat. Mopar sice v některých evropských zemích zastoupení má, ale nikoli u nás. Pochopitelně není problém individuální objednávky z USA, žijeme v dobách internetu. Ale může to zároveň znamenat legislativní trable.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
23. 11. 2014 08:46
Re: Neni to ani maly, ani crossover...
No zrovna v té žluté to není žádný zázrak - špatná barva ;-\
Avatar - Ja Prvni 123
22. 11. 2014 17:40
Neni to ani maly, ani crossover...
ale jinak dobry.
;-)