Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Fullback: Pick-up jako Show Car pro Evropu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Fiat Professional si pro ženevský autosalon připravil stylový výstavní koncept na bázi nového pick-upu Fullback.

Hlavními hvězdami italské značky Fiat se letos ve Švýcarsku stali zástupci nové rodiny modelů, které spojuje jméno Tipo a především sportovec 124 Spider, ale pozornost si rozhodně zaslouží i koncept divize Fiat Professional, specializované na užitková vozidla, jímž se stal lehce upravený pick-up.

Fiat Fullback měl světovou premiéru na loňském podzimním autosalonu v Dubaji a pro Ženevu byl na jeho základech připraven koncept, který má vystihovat slogan Životní styl i v práci.

Koncept má představovat pick-up, který je určen pro práci i volný čas a funkční povahu kombinuje s osobitým a jedinečným designem. Pro ženevský autosalon připravený Fullback se pyšní matně šedým metalickým lakem karoserie, který je kombinován s matně černými kryty vnějších zpětných zrcátek i klikami dveří, maskou chladiče, lemy blatníků a rámem nad korbou.

Vedle barevného provedení exteriéru si pozornost zaslouží i specifická mřížka chladiče, která je zušlechtěna chromovanými segmenty, vytvářejícími trojrozměrný efekt, a dále bi-xenonové světlomety, ochranné kryty podvozku nebo 20-palcová litá kola s diamantově černými otvory.

Fiat Fullback: Pick-up italské značky s asijskými kořeny

Interiér Fullbacku proměnného ve výstavní koncept kombinuje černé kožené čalounění s hliníkovými eloxovanými prvky v měděném odstínu. Komfort cestujících zde zvyšuje klimatizace i multimediální systém s navigací.

Pod kapotou tohoto konkrétního exempláře se ukrývá vznětový přeplňovaný motor o objemu 2,4 l s výkonem 131 kW (178 k) ve spojení s pětistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol s elektronickou uzávěrkou zadního diferenciálu.

Fiat v souvislosti s představením konceptu připomíná, že jméno pick-upu Fullback je odvozeno od klíčové pozice v ragby či americkém fotbalu. Fullback je posledním mužem v linii obrany a také obráncem útoku.

Fiat Profesional podle oficiálních materiálů plánuje spuštění prodeje pick-upu Fullback na evropském trhu v červnu letošního roku. Ceny prozatím nejsou k dispozici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Ja Prvni 123
5. 3. 2016 12:39
Re: Fiat Tipo SW
No.. koupím Tipo, v benzínu,to je už jasné.
;-)

Sedana budu mít půjčenýho přes Velikonoce... 1.4.
A pak počkám na pětidvířko... a sednu si do něj. Uvidíme, jak bude tablet vypadat v reále... jak to bude s tou "aktivní kontrolou prokluzu"... a tak - a pak koupím jedno z toho.

Nekupuju auto tak často, abych nemohl pár měsíců počkat.

;-)

A ano Fiat mi dělá radost... a nebral jsem to jako soutěž kdo dřív - jen se mi ty odkazy nechtěly sem přepisovat znova.
Avatar - Plautus
5. 3. 2016 12:28
Re: Fiat Tipo SW
Viem, ale jeden (síce z prvších dojmov) som vyššie v tamojšej diskusii dal už pred Tebou.
Každopádne mi to neuniklo a sledoval som tam odzačiatku informácie oveľa obsažnejšie a presnejšie ako tu. Kto sa zaujíma, nájde
:-)
Čo napokon kúpiš? Vcelku dobré pre zamotanie hlavy, som rád, že sa nám FIAT vzchopil a prichádza s novými modelmi.
Avatar - Ja Prvni 123
5. 3. 2016 08:54
Re: Fiat Tipo SW
Odkazy jsem dal do doskuze pod článkem o Fiatu Tipo.
Oba - na pětidvířko i kombíka.

;-)
Avatar - Plautus
4. 3. 2016 22:42
Re: Nejen
Čo ty vieš o najlepších FIAToch?! 8-s
Avatar - Plautus
4. 3. 2016 22:35
Re: Fiat Tipo SW
Zájdi si na omniauto.it, tam nájdeš dobré info ;-)